δημοσκόπηση-θετικά-αποτιμούν-συμφων-58238
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.02.2017 | 11:35

Δημοσκόπηση: Θετικά αποτιμούν συμφωνία Eurogroup -Αρνητικά τη στάση Μητσοτάκη

Θετικά αποτιμά η πλειονότητα των πολιτών την επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στο πρόσφατο Γιούρογκρουπ, όπως δείχνει η έρευνα της «PRORATA» που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Συγκεκριμένα το 52% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνία προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ το 31% πιστεύει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαπραγμάτευση με την προοπτική να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Παράλληλα στο ερώτημα αν η δεύτερη αξιολόγηση έκλεινε από μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το 40% πιστεύει ότι η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτέρευε, το 35% ότι θα παρέμενε απαράλλακτη και το 18% ότι θα βελτιωνόταν.

Την ίδια ώρα το 55% χαρακτηρίζει «αρνητική» τη στάση της ΝΔ στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ενώ μόλις το 28% τη χαρακτηρίζει «θετική».

Το 45% παράλληλα θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ το 42% ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές.

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ποσοστό 66% τάσσεται υπέρ της “μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 35%” ως αντισταθμιστικό μέτρο. «Μείωση ΦΠΑ στη ΔΕΗ από 13% σε 6%» εγκρίνει το 48% των πολιτών, το 43% επιθυμεί «μείωση της φορολογίας των ελεύθερων επαγγελματιών» και «μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13%» το 34% των ερωτηθέντων.