δημοσκόπηση-marc-τι-θα-θέλατε-να-βελτιωθε-363703
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.03.2018 | 20:23

Δημοσκόπηση MARC: Τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιλέγει για τις μετακινήσεις του ο μισός πληθυσμός της Αττικής με τους περισσότερους απ΄ αυτούς να προτιμούν τα λεωφορεία, σύμφωνα με γενική έρευνα της εταιρείας MARC που έγινε για λογαριασμό της περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, το 26% των συμμετεχόντων μετακινείται συχνά με λεωφορεία, το 20% χρησιμοποιεί το Μετρό ή/και τον Ηλεκτρικό, το 1,5% τρόλεϊ και μόλις το 0,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του.

Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από τα δημόσια μέσα μεταφοράς στην περιοχή τους δηλώνει το 46% των ερωτώμενων. Μάλιστα, όσοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καταγράφουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης (48,2%) από όσους δεν τα χρησιμοποιούν συνήθως (43,9%). Ποιο ικανοποιημένοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις του το Μετρό και τον Ηλεκτρικό.

Στην ερώτηση «τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να τα προτιμάτε περισσότερο;» το 63,8% απάντησε η συχνότητα των δρομολογίων, το 13,5% η χρονική ακρίβεια των προγραμματισμένων δρομολογίων, το 10,4% το κόστος του εισιτηρίου, το 10% η επέκταση του δικτύου, το 5,8% η ανανέωση του στόλου, το 4,5% η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς και το 3,3% η αύξηση της ταχύτητας των μετακινήσεων.