Δημοσκόπηση: Εθνική γραμμή για το χρέος -Τι λένε για Οικονομία, Ομπάμα

Να συνταχθούν τα κόμματα σε μια κοινή εθνική γραμμή στο θέμα της ρύθμισης του χρέους ζητεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της εταιρείας ALCO που έγινε στο διάστημα 18-20 Νοεμβρίου 2016 για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Συγκεκριμένα, στο σχετικό ερώτημα υπέρ της εθνικής γραμμής τάσσεται το 83% των ερωτηθέντων, το 10% κατά, ενώ το 7% επιλέγει την απάντηση «Δεν ξέρω- Δεν απαντώ».

Επίσης το 86% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το χρέος πρέπει να απομειωθεί, ενώ μόνο το 6% θεωρεί πως είναι βιώσιμο.

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας αναφορικά με τις συλλογικές συμβάσεις και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του «κόφτη».

Αναλυτικότερα, το 59% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ διαφωνεί μόλις το 15%.

Για τον «κόφτη», το 45% των ερωτηθέντων πιστεύει πως δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί με βάση τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία το πρώτο δεκάμηνο του έτους. Την αντίθετη γνώμη έχει το 45%.

Στην έρευνα περιέχονται επίσης ενδιαφέροντα ευρύτατα με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στη χώρα μας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Για τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ το 53% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη και αρνητική το 12%.

Για το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους το 42% πιστεύει πως η επίσκεψη Ομπάμα δεν βοήθησε την ελληνική πλευρά, ενώ αντίθετη γνώμη έχει το 40%. Επίσης το 90% των ερωτηθέντων πιστεύει πως είναι σωστή η άποψη του Μπ. Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν φέρνει ανάπτυξη. Τέλος, το 52% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου βοηθούν την ελληνική πλευρά στο προσφυγικό και στο κυπριακό ζήτημα.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΜΠΑΜΑ, ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΧΡΕΟΣ, ALCO, ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ


Αφήστε μια απάντηση