δήμαρχος-καλαμάτας-μία-γυναίκα-νεκρή-93828
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2016 | 09:10

Δήμαρχος Καλαμάτας: Μία γυναίκα νεκρή – 80 φοιτητές εγκλωβισμένοι

Μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Καλαμάτας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Όπως σημείωσε ο κ. Νίκας στην εστία του ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκονται εγκλώβισμένοι αυτή την ώρα 80 φοιτητές, ενώ αποκλεισμένα παραμένουν και οκτώ χωριά. «Πολλά ζώα είναι πνιγμένα» ενώ «ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος» ανέφερε ο δήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι όλος ο μηχανισμός του δήμου είναι σε κινητοποίηση και παράλληλα έχουν προχωρήσει στη μίσθωση οχημάτων και μηχανημάτων.