διαμαρτυρία-στη-βουλή-για-τις-συντάξε-481176
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.05.2018 | 15:09

Διαμαρτυρία στη Βουλή για τις συντάξεις χηρείας (φωτο)

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν έξω από τη Βουλή, επί της Βασιλίσσης Σοφίας γυναίκες που δεν λαμβάνουν σύνταξη χηρείας, σε συγκέντρωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ και τη στήριξη φορέων Εργαζομένων και Συνταξιούχων.

Οι συγκεντρωμένες διαμαρτύρονται για τις προβλέψεις του νόμου 4387/2016, που αφορά στις συντάξεις θανάτου, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη διάταξη, που είναι αντισυνταγματική, αντικοινωνική και ανάλγητη, «έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, παραβαίνει την αρχή της ανταποδοτικότητας των εισφορών, την αρχή της ισονομίας και κτυπά βάναυσα το θεσμό της οικογένειας.

Κρατώντας πανό με συνθήματα, οι γυναίκες διαμαρτύρονται για την μη λήψη σύνταξης χηρείας. «Όχι στην κλοπή των εισφορών των αγγέλων μας», γράφει ένα πανό, με ένα άλλο να γράφει ότι ζητούν «δικαίωμα στην αξιοπρέπεια».

Μετά τη διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή, οι γυναίκες κατευθύνθηκαν στην Ηρώδου Αττικού και ζητούν να δουν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ώστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΞΙΑ να του επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ωστόσο, στην Ηρώδου του Αττικού έχουν τοποθετηθεί κλούβες των ΜΑΤ, επιχειρώντας να σταματήσουν εκεί την πορεία.

Μεταξύ άλλων ζητούν την άρση των ηλικιακών κριτηρίων που θέτει ο νόμος, την επαναφορά του 70% στη σύνταξη του εκλιπόντος, αντί του 50%, τη μη εφαρμογή του επαναϋπολογισμού των συντάξεων και την επίσπευση των διαδικασιών για τις συντάξεις.

IMG_6342
IMG_6341