δείτε-τον-καιρό-σήμερα-αναλυτική-πρό-67372
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.01.2017 | 07:00

Δείτε τον καιρό σήμερα –Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στα δυτικά, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ωστόσο παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, ενώ από το μεσημέρι αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 (μείον 6) έως 05 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος και βαθμιαία από τα δυτικά νεφώσεις. Από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -06 (μείον 6) έως 06 βαθμούς κελσίου. Στα ορεινά της Μακεδονίας κατά τόπους 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κυρίως στα βόρεια που βαθμιαία θα αυξηθούν παντού. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν στα βόρεια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα ορεινά της Ηπείρου 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα με ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία, τοπικά έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχτούν νεφώσεις.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχτούν νεφώσεις.

Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίους μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 07 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 14-01-2017

Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο όπου βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Ανεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ εξασθενούνε. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί εξασθενούνε.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.