δεη-μέχρι-την-παρασκευή-η-ρύθμιση-των-36-89352
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.09.2016 | 15:50

ΔΕΗ: Μέχρι την Παρασκευή η ρύθμιση των 36 δόσεων για οφειλές

Μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μπορούν οι οφειλέτες της ΔΕΗ να προχωρήσουν στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την επιχείρηση. Όπως προβλέπεται, ο διακανονισμός θα γίνεται:

– σε 36 μηνιαίες δόσεις

– χωρίς προκαταβολή

Στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016, ενώ

εξαιρούνται περιπτώσεις πελατών με ρευματοκλοπή. Όσον αφορά την καταβολή της 1ης δόσης αυτή θα πραγματοποιείται με την έγκριση του διακανονισμού.

 

Αποδίδει η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Όσον αφορά το μέτωπο της εισπραξιμότητας και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔEΗ καταγράφεται ως ιδιαίτερα θετικό στοιχείο η για πρώτη φορά ύστερα από αρκετά χρόνια μείωση του αντίστοιχου ποσού σε απόλυτα μεγέθη.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης: «Το γεγονός αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη διακανονίσει οφειλές συνολικού ύψους πλέον του 1,1 δισ. ευρώ άνω των 400.000 πελατών. Οφείλεται επίσης στην επιβράβευση της συνέπειας με έκπτωση 15% για την τακτική πληρωμή των λογαριασμών, καθώς και στη στοχευμένη προσπάθεια αποκοπών σε οφειλές με μεγάλα χρέη. Η αντιστροφή αυτής της τάσης πρέπει να παγιωθεί και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η παράταση των διακανονισμών των 36 δόσεων και οι λοιπές ρυθμίσεις για τις διάφορες κατηγορίες των οφειλετών. Εκτιμούμε ότι ο συνδυασμός των στοχευμένων αποκοπών και των διακανονισμών θα φέρουν πιο απτά αποτελέσματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και τις αρχές του 2017».