daily-mail-κάνει-λόγο-για-γολγοθά-των-γαϊδάρω-479491
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.05.2018 | 16:07

Daily Mail: Κάνει λόγο για «γολγοθά των γαϊδάρων» στη Σαντορίνη

Τέλος στο «ένοχο μυστικό» της Σαντορίνης ζητάει η «Daily Mail» με δημοσίευμά της για τον «γολγοθά των γαϊδάρων»!

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο βασανιστήριο στο οποίο υποβάλλονται καθημερινά τα γαϊδουράκια που μεταφέρουν τους τουρίστες από το λιμάνι στα Φηρά και αντίστροφα, κάτι που υποχρεώνει τα υπομονετικά ζώα να κάνουν καθημερινά επί 10 ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο την εικοσάλεπτη διαδρομή στο κοσμοπολίτικο νησί!

«Κάθε μέρα τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης θα κάνουν τέσσερις με πέντε φορές τη διαδρομή με τα 520 σκαλιά, ακολουθώντας το μονοπάτι που οδηγεί στην πόλη των Φηρών και στα γραφικά ασβεστωμένα κτίρια. Η πρακτική αυτή με τα γαϊδουράκια συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες» τονίζει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα.

Μαρτυρίες τουριστών

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι εργαζόμενοι πάνω σε θέματα προστασίας των ζώων επισκέφθηκαν το νησί για να ζητήσουν καλύτερες συνθήκες για τα συμπαθή ιπποειδή. Μάλιστα, το «Καταφύγιο για τα γαϊδουράκια» πλήρωσε για να κατασκευαστούν τέντες στο τέλος της διαδρομής, όμως δεν ήταν καλά συντηρημένες, με αποτέλεσμα να φύγουν από τη θέση τους!

Οπως καταλήγει το δημοσίευμα, το νησί έχει μετατρέψει τα γαϊδουράκια σε επιχείρηση και επικαλείται μαρτυρίες τουριστών οι οποίοι δήλωσαν ότι μετάνιωσαν που υπέβαλαν τα άτυχα ζωάκια σε τέτοιο βασανιστήριο! Πέρυσι τον Οκτώβριο η 67χρονη Γερμανίδα Σούζαν Σοπέν τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένα από τα γαϊδουράκια αφήνιασε και την ποδοπάτησε.