δ-ιεράπετρας-ζητά-να-κηρυχθεί-σε-κατάσ-246292
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.01.2018 | 10:04

Δ. Ιεράπετρας: Ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τις πληγές τους εξακολουθούν να μετράνε οι αγρότες στο Τυμπάκι, τη Βιάννο και την Ιεράπετρα, από την ανεμοθύελλα που έπληξε την Κρήτη την περασμένη εβδομάδα.

Σοβαρές ζημιές υπέστησαν θερμοκήπια στα νότια του Ηρακλείου και του Λασιθίου, ενώ μεγάλες καταστροφές υπέστησαν και οι ελαιοκαλλιέργειες, στις περιοχές που ακόμα οι παραγωγοί δεν είχαν προλάβει να μαζέψουν το εισόδημα τους.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας, όπου έγινε μια πρώτη αποτύπωση των ζημιών, ζητήθηκε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συνεργεία του ΕΛΓΑ έκαναν ήδη μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, ενώ σύμφωνα με τον κανονισμό για να αποζημιωθεί κάποιος παραγωγός θα πρέπει να έχει υποστεί καταστροφή στο 30% της παραγωγής του.

Μια πρώτη αυτοψία της καταστροφής, έκαναν στα κατεστραμμένα θερμοκήπια της Ιεράπετρας αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, με επικεφαλής την αντιπεριφερειάρχη Πελαγία Πετράκη, το δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και μέλη του τοπικού αγροτικού συλλόγου.