χρυσό-μετάλλιο-για-την-κορακάκη-στους-98582
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.06.2018 | 20:38

Χρυσό μετάλλιο για την Κορακάκη στους Μεσογειακούς Αγώνες

Όπως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, έτσι και στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα τον… χορό των μεταλλίων άνοιξε η Άννα Κορακάκη. Το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής σκοποβολής πρώτευσε στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. και, μάλιστα, με εντυπωσιακή επίδοση.

Στην Ταραγόνα, η Άννα Κορακάκη κατέκτησε ένα από τα ελάχιστα μετάλλια που λείπουν από τη συλλογή της. Προκρίθηκε στον τελικό με 575/600 και εκεί, όπως και στους Ολυμπιακούς, αγωνίστηκε με πάθος για τη διάκριση. Η πιο σημαντική αντίπαλός της ήταν η Ζοράνα Αρούνοβιτς. Με την αθλήτρια από τη Σερβία η πρωταθλήτριά μας έχει άριστες σχέσεις και, κατά τη διάρκεια αγώνων, κάνουν και παρέα. Σε όλες, όμως, της μεγάλες διοργανώσεις η κάτοχος μεταλλίων από παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Μεσογειακούς Αγώνες είναι από τις βασικές αντιπάλους της Άννας.

Η μονομαχία ανάμεσα στις δύο εξαιρετικές αθλήτριες ήταν σκληρή, κάτι που φαίνεται και από το αποτέλεσμα. Η Άννα Κορακάκη με 240.2 ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, αφήνοντας στη δεύτερη την Αρούνοβιτς με 239.9 και στην τρίτη την Αιγύπτια Αφαφ Ελχοντχόντ με 214.6.