αχαΐα-ολονύχτια-μάχη-με-τις-φλόγες-καλ-11670
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2017 | 08:26

Αχαΐα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες -Καλύτερη εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα που πλήττονται από καταστροφικές φωτιές.

Στην Δυτική Αχαΐα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Πολύλοφο, εξαιτίας των εξαιρετικά δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή άνοιξε πολύ γρήγορα και απέκτησε μία τεράστια περίμετρο απειλώντας άμεσα τους 4 οικισμούς και το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης.

Πρόκειται για τις κοινότητες Άρλα, Ελαιοχώρι, Πετροχώρι και Πλανητερέικα και ήδη για τις τρεις πρώτες η Πυροσβεστική έδωσε εντολή εκκένωσης από τους κατοίκους των χωριών αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους…

Η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική, καθώς οι πυροσβέστες καλούνται να πολεμήσουν με τις φλόγες, κυριολεκτικά έξω από τις αυλές και τις μάντρες των σπιτιών, που ειδικά στην Άρλα και στο Ελαιοχώρι πλησίασαν πολύ…

Λεωφορεία απομάκρυναν τους ηλικιωμένους από την Άρλα και τους μετέφεραν σε γειτονικό χωριό όπως και ορισμένες μοναχές, τις πιο ηλικιωμένες από την Μονή Αγίας Μαρίνας Μαρίτσης, καθώς οι περισσότερες αρνούνται να αποχωρήσουν, αν και η Μονή φαίνεται να έχει ξεφύγει το κίνδυνο.

Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Βουτσαρά Μεγαλόπολης, που βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στο χωριό του Βουτσαρά, όμως εκεί υπάρχει πλέον συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού έχουν πέσει οι άνεμοι και θα γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις μήπως καταφέρουν να την οριοθετήσουν. Στο σημείο δίνουν μάχη 30 πυροσβέστες, με 12 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 24 ώρες,  το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια.