αχαΐα-ιερέας-παρέσυρε-και-σκότωσε-πεζ-364614
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.11.2017 | 10:56

Αχαΐα: Ιερέας παρέσυρε και σκότωσε πεζό-Γιατί ζητούν να «ξυριστεί»

Απίστευτος σάλος στην Αχαϊα: Τέσσερις μοναχοί κατηγορούν ιερέα της περιοχής ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα ότι έχει υπαιτιότητα για το θάνατο ενός πεζού – Oι σκληροπηρυνικοί μοναχοί ζητούν την καθαίρεση του ιερέα και απειλούν να τον ξυρίσουν!!! – Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το περιστατικό έχει κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη η οποία δεν προσέδωσε κανένα δόλο στον ιερέα.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις κωμικοτραγικές αφού παρά τις αποφάσεις των Δικαστηρίων σε όλον τον κόσμο που θεωρούν το συγκεκριμένο δυστύχημα πλημμέλημα μια και γίνεται ακούσια, οι μοναχοί θέλουν ντε και καλά να «ξυρίσουν» τον ιερέα!

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα η εφημερίδα «Κόσμος» της Πάτρας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι μοναχοί – σε κλίμα πρωτοφανούς εμπάθειας – υποστηρίζουν τα ακόλουθα:

«Είναι ο φόνος (εκούσιος ή ακούσιος) θανάσιμον αμάρτημα και κώλυμα ιεροσύνης; Εμείς απαντάμε ότι ναι είναι κώλυμα ιεροσύνης βάση των ιερών κανόνων ( ΞΕ/ Αγίων Αποστόλων, ΝΕ/ Μεγάλου Βασιλείου, Ε/ Γρηγορίου Νύσσης κ.α). Μετά από όλα αυτά είναι φανερόν ότι ο κληρικός αυτός δεν μπορεί να ιερουργεί τα ιερά μυστήρια και πρέπει να παραπεμφθεί σε Συνοδικό Δικαστήριο ούτε σώστε να καθαιρεθεί και τυπικά διότι ουσιαστικά είναι καθηρημένος από τους Ιερούς Κανόνες. Όμως πρέπει να γνωρίζει και αυτός και ο Μητροπολίτης που τεχνηέντως τον καλύπτει ότι η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει από τους άπιστους άρχοντας αλλά από τους άπιστους και ασεβείς ιερωμένους και δια του λόγου του ασφαλές θα αναφέρομεν ότι η εκκλησία και η ορθοδοξία κατά τους διωγμούς από τους ειδωλολάτρες άρχοντας εβγήκε δυναμομένη και στηρίζεται είς το αίμα των μαρτύρων. Αντιθέτως όμως η Ορθοδοξία κινδύνευσε από ιερωμένους, ασεβείς και θεομάχους όπως ο Άρειος, ο Μακεδόνιος, ο Νεστόριος και πολλοί άλλοι τους οποίους η εκκλησία αναθεμάτισε ή αφόρισε. Λέγομεν λοιπόν ότι τέτοιες καινοτομίες (κατάργησις του φόνου από κώλυμα ιεροσύνης) είναι λίαν επικίνδυνες και ας αναφέρομεν μία φράση από το Συνοδικό της 7ης Οικουμενικής Συνόδου το οποίο διαβάζομεν την Κυριακή της Ορθοδοξίας «Άπαντα τα παρά την εκκλησιαστικήν παράδοσιν και την διδασκαλίαν και υποτύπωσιν των Αγίων και αηδοίμων πατέρων καινοτομηθέντα ή μετά τούτων πραχθεισόμενα Α Ν Α Θ Ε Μ Α»!

Στην ανακοίνωσή τους συνεχίζουν:

Το επιτίμιο αυτό του ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΣ είναι βαρύτατο και κάνει επιτακτική την ανάγκη ο κληρικός αυτός να καθαιρεθεί. Θέλομεν δε να υπενθυμίσουμε είς τον Μητροπολίτη που καλύπτει τον εν λόγω κληρικό την φράση του Αποστόλου Παύλου «Τα ασθενή του κόσμου εξελέξατο ο Θεό ίνα καταισχύνη τα ισχυρά». Διερωτώμεθα με τι συνείδηση αυτός ο κληρικός μπορεί να προσεγγίζει το ιερόν θυσιαστήριον ενώ τα χέρια του είναι λερωμένα με το αίμα αυτού του αθώου ανθρώπου. Διερωτήθη δε ποτέ αυτός ο ασεβής κληρικός ότι αυτό τον άνθρωπο που φόνευσε τον έστειλε αξομολόγητον και ακοινώνητον; Προτρέπουμε δια άλλη μια φορά τους πιστούς να φεύγουν μακράν από αυτόν τον Παπαφονιά διότι ότι ιεροπραξία πράττει είναι άκυρος»!