αττική-χειροπέδες-στους-26χρονους-που-έ-429082
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.02.2018 | 17:38

Αττική: Χειροπέδες στους 26χρονους που έκλεβαν περίπτερα

Περιπολίες γύρω από τα εκατοντάδες περίπτερα της Αττικής έκαναν σχεδόν κάθε νύχτα ομάδες από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ύστερα από τις απανωτές

ένοπλες ληστείες σε περίπτερα.

Τη νύχτα της Παρασκευής, τους εντόπισαν και τους πέρασαν χειροπέδες, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα έχουν ταυτοποιήσει 22 ληστείες σε περίπτερα, μία σε μίνι μάρκετ και μία σε βενζινάδικο από τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι δύο 26χρονοι ακολουθούσαν σε κάθε “χτύπημά” τους την ίδια μέθοδο: Ο ένας απειλούσε τον ιδιοκτήτη-υπάλληλο από το παράθυρο εξυπηρέτησης των πελατών, ενώ ο δεύτερος έβγαζε έξω το θύμα του και το έδενε, ώστε να αρπάξουν χρήματα και προϊόντα καπνού.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι ενεργούσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα, ασκώντας σωματική βία στους υπαλλήλους, ενώ δεν δίσταζαν σε ορισμένες περιπτώσεις να πυροβολήσουν εναντίον τους.

Για τις μετακινήσεις τους καθώς και για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες από οχήματα ίδιου τύπου.

Από τις έρευνες σε οικίες και σε μία αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα (1) πιστόλιΠλήθος καπνικών προϊόντωνΠλήθος φυσιγγίωνΠοσότητα κάνναβης βάρους -3,5- γραμμαρίωνΈνας (1) εγκέφαλος αυτοκινήτουΕίδη ένδυσης, κουκούλες και γάντια που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειώνΕπτά (7) κινητά τηλέφωναΜία (1) ζυγαριάΤο χρηματικό ποσό των -369- ευρώ