αττική-αναζωπύρωση-στο-μετόχι-ενισχ-18660
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.08.2017 | 12:19

Αττική: Αναζωπύρωση στο Μετόχι – Ενισχύονται οι άνεμοι

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς έχουμε αυτήν την ώρα στο Μετόχι της Αττικής με τρία να είναι τα ενεργά μέτωπα.

Η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί από την πλατεία Καπανδριτίου προς της λεωφόρο Καλάμου, με τις αρχές να φοβούνται τα χειρότερα μετά το μεσημέρι, οπότε και αναμένονται άνεμοι 7 μποφόρ.

Στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχθεί 9 μέσα από αέρος, 3 Καναντέρ και 6 ελικόπτερα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά έχουν αυξηθεί σημαντικά, με ενισχύσεις από όλη την Ελλάδα.

Συνολικά στην κατάσβεση παίρνουν μέρος: 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν ριχθεί στη μάχη και 100 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων με 4 οχήματα.

Αποστάσεις και επίσημα από Πυροσβεστική για τα περί «οργανωμένου σχεδίου»

Aποστάσεις από την επίσημη κυβερνητική γραμμή και τις επίσημες δηλώσεις ανώτατων κυβερνητικών στελεχών με τις οποίες μιλούν για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών σε ολόκληρη τη χώρα πήρε χθες η Πυροσβεστική.

Η εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη και κληθείσα να σχολιάσει τις σχετικές διαρροές περί εμπρησμών, ουσιαστικά «άδειασε» την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνοντας τα εξής:  «Όχι δεν μπορούμε  να πούμε κάτι τέτοιο. Τα αίτια διερευνώνται και θα έχουμε τα αποτελέσματα από τους υπαλλήλους στο τέλος των πυρκαγιών».