αθήνα-η-πιο-αγχώδης-πόλη-της-ευρωπαϊκή-10656
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2017 | 15:37

Αθήνα: Η πιο αγχώδης πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Αθήνα είναι η πιο αγχώδης πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η τρίτη πιο αγχώδης της Ευρώπης, σύμφωνα με νέα έρευνα για τις 150 λιγότερο στρεσογόνες πόλεις του κόσμου.

Χειρότερες στην κατάταξη σε σύγκριση με την Αθήνα εντός Ευρώπης είναι η Μόσχα (θέση 124) και η Κωνσταντινούπολη (θέση 122). Η ελληνική πρωτεύουσα ακολουθεί στην 121η θέση.

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει τις λιγότερο και περισσότερο στρεσογόνες πόλεις του κόσμου για το 2017, με κριτήρια όπως η κίνηση στους δρόμους, οι δημόσιες συγκοινωνίες, το ποσοστό πράσινου, η οικονομική κατάσταση των κατοίκων, η φυσική και η ψυχική υγεία και οι ώρες ηλιοφάνειας ετησίως.

Λουξεμβούργο

Από τις 150 πόλεις που αξιολογήθηκαν, οι τέσσερις στις δέκα πρώτες λιγότερο στρεσογόνες βρίσκονται στη Γερμανία, μεταδίδει το CNN.

Αμβούργο

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Στουτγάρδη, το Ανόβερο βρίσκεται στην τρίτη θέση, το Μόναχο στην πέμπτη και το Αμβούργο μαζί με το αυστριακό Γκρατς στην ένατη θέση.

Το μικροσκοπικό, πλην όμως πλούσιο Λουξεμβούργο, με λιγότερους από 600.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη λιγότερο στρεσογόνος πόλη.

Αννόβερο

Η Βέρνη έρχεται τέταρτη, η Μπορντό έκτη και το Εδιμβούργο έβδομο.

Το Σίδνεϋ, η μοναδική μη ευρωπαϊκή πόλη στη λίστα, βρίσκεται στην όγδοη θέση.

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Βαγδάτη.

Πηγή:protothema.gr