athens-pride-το-αναλυτικό-πρόγραμμα-του-σαββάτο-108630
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.06.2016 | 21:29

Athens Pride: Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββάτου

Aνακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Pride που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αναλυτικά:

11:00 Άφιξη των ομάδων και οργανώσεων με περίπτερα

17:00 FLASH MOB – Εθελοντές Athens Pride

18:00 Έναρξη Χαιρετισμών

18:30 ZUMBA

19:00 Χαιρετισμοί

Επίσημη έναρξη της παρέλασης

17 πρεσβείες υποστηρίζουν το Athens Pride 2016

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές κάνουν γνωστό ότι: «Διπλωμάτες από τις εν Ελλάδι πρεσβείες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Χιλής, της Σλοβενίας, του Ηνωμένου Βασίλειου και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα στηρίξουν ξανά το Athens Pride και την παρέλαση στις 11 Ιουνίου του 2016, λαμβάνοντας μέρος στην ολοήμερη εκδήλωση.

Το θέμα του φετινού Athens Pride: «Γυναίκα δε γεννιέσαι Γίνεσαι / Άνδρας δε γεννιέσαι Γίνεσαι» εστιάζει ιδιαίτερα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά / τρανς άτομα. Οι χώρες μας υποστηρίζουν σθεναρά τα δικαιώματα όλων των LGBT ατόμων, ως μέρος της δέσμευσής μας για την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ετήσιες εκδηλώσεις LGBT Υπερηφάνειας (Pride) λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, συνήθως τον Ιούνιο. Τα Pride, μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και της Τρανσφοβίας (IDAHOT) τον Μάιο, υπενθυμίζουν και τονίζουν τη βασική αρχή της ισότητας και της αξιοπρέπειας κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από το σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου».