athens-pride-έρχεται-στην-πλατεία-συντάγματος-σ-38550
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.05.2017 | 08:19

Athens Pride: Έρχεται στην πλατεία Συντάγματος στις 10 Ιουνίου

Για 13η χρονιά οργανώνεται φέτος το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας «Athens Pride», μια διοργάνωση- ορόσημο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα φιλοξενηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

«Η μετακόμιση του φεστιβάλ έχει συμβολική σημασία, γιατί αποτελεί αναγνώριση ότι πλέον γίνεται ορατό στον κόσμο του Pride, αλλά επίσης δείχνει ότι μεγαλώνει και δεν χωράει στην πλατεία Κλαυθμώνος» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Ραφαήλ Μπιλίδας, υπεύθυνος επικοινωνίας του Φεστιβάλ.

Ο χώρος διεξαγωγής δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία του Φεστιβάλ, καθώς φέτος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη στήριξη από τις πρεσβείες άλλων χωρών (μέχρι στιγμής 29 πρεσβείες έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους). Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής.

Της παρέλασης του Athens Pride θα προηγηθεί μια εβδομάδα πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων (3-9 Ιουνίου) σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας athenspride.eu Σημειώνεται επίσης, ότι στις 14 και 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και το 6ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης «Thessaloniki Pride» με θέμα «Έλα όπως είσαι».