αστυνομία-έτσι-συνδέονται-τα-χτυπήμα-323675
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2018 | 08:27

Αστυνομία: Έτσι συνδέονται τα χτυπήματα σε Πανταζή και Σταματιάδη

Ληστεία στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Οι δυο ένοπλοι εισέβαλαν στην μεζονέτα του “Λε.Πα.” οπλισμένοι μ’ ένα πιστόλι, ενώ φορούσαν κουκούλες και στα χέρια γάντια. Η ληστεία είναι πανομοιότυπη με την αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε το ξημέρωμα της Δευτέρας στο σπίτι τους γνωστού επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, οποίος πια δίνει μάχη στο Νοσοκομείο προκειμένου να κρατηθεί στην ζωή.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες, εξετάζουν πλέον με ιδιαίτερη σοβαρότητα το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους ληστές που πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση το γνωστό επιχειρηματία, μπροστά στα μάτια της συζύγου του, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Κηφισιά.

Όπως λένε αστυνομικοί που έχουν απόλυτη γνώση των ερευνών το modous operandi και των δυο περιπτώσεων είναι ακριβώς ίδιο. Δυο κακοποιοί μετρίου αναστήματος, κανονικής σωματικής διάπλασης, φορούσαν κουκούλες Foul face, γάντια στα χέρια και είχαν ένα πιστόλι, ενώ και οι ώρες εισβολής στα δυο σπίτια είναι επίσης ίδιες.

Η ληστεία στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή, σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου και ενώ ο Λευτέρης Πανταζής έλειπε στο εξωτερικό με την οικογένεια του. Εκείνη την ώρα, εν προκειμένω στης 04:30 τα ξημερώματα, στην μεζονέτα της Βούλας βρίσκονταν μόνο οι δυο οικιακές βοηθοί από την Ρωσία.

Οι κακοποιοί μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφού έψαξαν το ισόγειο κατέληξαν στους επάνω ορόφους του σπιτιού, όπου και βρήκαν τις δυο οικιακές βοηθούς να κοιμούνται.

Τις ξύπνησαν και με την απειλή του πιστολιού τις υποχρέωσαν να τους δώσουν σε μετρητά το ποσό των χιλίων ευρώ, ενώ παράλληλα τις ανάγκασαν να τους αποκαλύψουν που υπάρχουν κρυμμένα κοσμήματα και αντικείμενα αξίας.

Οι κακοποιοί άρπαξαν μέσα από το δωμάτιο του γνωστού τραγουδιστή κοσμήματα μεγάλης αξίας αλλά κι ένα μεγάλο μέρος τις συλλογής ρολογιών που διαθέτει, ορισμένα μάλιστα είναι σπάνια κομμάτια τα οποία αξίζουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην συνέχεια οι κακοποιοί, αφού έκοψαν το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου και πήραν τα κινητά τηλέφωνα των δυο οικιακών βοηθών, έφυγαν από την μεζονέτα του Λευτέρη Πανταζή. Πηγή: newsit/ Θ. Πάνου