αστρονομικό-ποσό-η-χίμκι-για-καλάθη-34830
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.06.2018 | 22:50

Αστρονομικό ποσό η Χίμκι για Καλάθη

Η αρχή έγινε πέρυσι με το μετεγγραφικό «θρίλερ» που διήρκεσε περισσότερο από έναν μήνα, με την Χίμκι να καταβάλλει πολλαπλές προσπάθειες για τα «μάτια» του Κρις Σίνγκλετον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ο 28χρονος Αμερικανός forward που αγωνίστηκε για έναν χρόνο υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν (2015-2016), δεσμευόταν με συμβόλαιο από τους «πράσινους», επομένως για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής, απαιτούνταν η συγκατάθεση και κατ’ επέκταση η οικονομική «ικανοποίηση» του «τριφυλλιού».

Η υπόθεση δεν προχώρησε, πολύ απλά επειδή ο Παναθηναϊκός υπολόγιζε και στήριζε πολλά στις ικανότητες του πρώην παίκτη του Florida State και αυτός ήταν και ο λόγος, που απέρριψε προσφορές από την Χίμκι και την ΤΣΣΚΑ.

Στην εφετινή υπόθεση του Νικ Καλάθη, τα δεδομένα είναι διαφορετικά και αυτό έχει να κάνει με το ότι ο επί τρία χρόνια φυσικός ηγέτης του «Εξάστερου», είναι ελεύθερος να μιλήσει με κάθε ενδιαφερόμενο. Με την διαφορά, όμως, ότι η πρώτη του προτεραιότητα (όπως άλλωστε ο ίδιος κατέστησε δημόσια σαφές), είναι να μιλήσει και να εξαντλήσει τις πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα στην οποία έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια (6) της καριέρας του!

Η παραμονή του Ελληνοαμερικανού point-guard αποτελεί το «άλφα και το ωμέγα» του σχεδιασμού της νέας χρονιάς για τον Παναθηναϊκό, που τον έχει ήδη προσεγγίσει και έχει κάνει μία πρώτη διερευνητική συζήτησή μαζί του. Το κλίμα της πρώτης επαφής ήταν άκρως θετικό και το ραντεβού της επόμενης εβδομάδας με τον παίκτη (θα επιστρέψει στην Αθήνα ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο) και τον ατζέντη του, αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο για την οριστική έκβαση της υπόθεσης.

Στην προσπάθεια να διατηρήσει τον Καλάθη στο ρόστερ του, όμως και να «χτίσει» γύρω του τον Παναθηναϊκό της επόμενης τριετίας, η «πράσινη» ΚΑΕ φαίνεται ότι θα έχει και πάλι τη δεύτερη τη τάξει ομάδα της Μόσχας, ως ισχυρό ανταγωνιστή.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, οι διοικούντες την Χίμκι έχουν ήδη προσεγγίσει τον manager του Νικ, Πάνο Καπάζογλου (εκπροσωπεί και τον Γιώργο Μπαρτζώκα) και του έχει μεταφέρει προφορικά την πρόθεση του ρωσικού συλλόγου να καταθέσει πρόταση για τριετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές που αγγίζουν τα 9 εκατομμύρια Ευρώ.

Στο πρόσωπο του βασικού point-guard της Εθνικής ομάδας, ο 53χρονος Έλληνας τεχνικός που φέτος τον αποκάλεσε ως τον κορυφαίο point-guard στην Ευρώπη, «βλέπει» τον παίκτη που θα ανεβάσει την ομάδα του επίπεδο και απελευθερώνοντας τον Αλεξέϊ Σβεντ, αυτομάτως, θα την βάλει στο «κόλπο» της διεκδίκησης του τροπαίου της Euroleague.

Το νούμερο που οι Ρώσοι δηλώνουν, ότι συνολικά είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν, μοιάζει πραγματικά πολύ υψηλό, για την ώρα, ωστόσο, το ενδιαφέρον τους εξακολουθεί να βρίσκεται σε θεωρητικό και φιλολογικό επίπεδο και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί, στην περίπτωση και μόνο που ο Καλάθης δεχθεί να συζητήσει μαζί τους. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχει χαθεί κάθε επαφή με τους «πράσινους» και να έχει απομακρυνθεί η προοπτική να συνεχίσει να φοράει την «πράσινη» φανέλα. Πιθανότητα, που προς το παρόν τουλάχιστον, μοιάζει αρκετά μακρινή. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου…

Πηγή: gazzetta