ασπρόπυργος-αυξάνονται-τα-θύματα-της-45606
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.04.2017 | 10:59

Ασπρόπυργος: Αυξάνονται τα θύματα της ρατσιστικής βίας

Άλλα τέσσερα ονόματα Πακιστανών εργατών προστέθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο, με επίκεντρο την περιοχή Γκορυτσά, όπου φαίνεται ότι εδώ και καιρό δραστηριοποιείται ανενόχλητη μια ομάδα που εντοπίζει τα θύματά της την ώρα που δουλεύουν ανυποψίαστα στο χωράφι ή περπατούν στον δρόμο, τους επιτίθεται με άγρια χτυπήματα και τους αφήνει αιμόφυρτους, αφού κάποιες φορές τους παίρνει το κινητό ή και το πορτοφόλι.

aspropirgos-thumata_aftodioikisi

Η τελευταία γνωστή άγρια ρατσιστική επίθεση στην περιοχή έγινε το Σάββατο, μέρα μεσημέρι όπως και οι υπόλοιπες. Δεν είχε προλάβει καλά καλά ο Ασέκ Αλί να κατεβεί από το λεωφορείο 855 στο τέρμα της γραμμής γύρω στις 3.30 το απόγευμα και, όπως περπατούσε για το σπίτι του, δέχτηκε την επίθεση τριών ατόμων, ηλικίας γύρω στα 20, το πολύ 25 χρόνων.

Οπως είπε στον εκπρόσωπο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας που τον επισκέφθηκε στο «Τζάνειο», όπου νοσηλεύεται με το κεφάλι παραμορφωμένο από χτυπήματα με γροθιές, κλοτσιές, σιδηρογροθιές ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα, ένας τον κρατούσε από πίσω και οι άλλοι δύο τον χτυπούσαν από μπροστά για αρκετά λεπτά, μέχρι να τον παρατήσουν και να φύγουν ανενόχλητοι.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών