άσυλο-στη-χίο-ζήτησε-τούρκος-δικαστικ-95354
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.08.2016 | 17:24

Άσυλο στη Χίο ζήτησε Τούρκος δικαστικός

Ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις του, διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, εισήλθε σήμερα παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις λιμενικές Αρχές. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης της Χίου, στις 6:00, σε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία.

Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του, αναφέροντας ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας. Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά του έγγραφα που πιστοποιούν την ιδιότητά του, ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης οι πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι ο 50χρονος που συνελήφθη θα μεταφερθεί σύντομα στην Αθήνα όπου και θα εξεταστεί το αίτημά του. Από την πλευρά τους οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές στη Χίο δεν έχουν προβεί σε κάποια δήλωση για το γεγονός, παραπέμποντας στην επίσημη ανακοίνωση που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες.