η-αρχιλοχίας-που-νίκησε-το-θάνατο-βίν-46976
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.04.2017 | 21:36

Η αρχιλοχίας που …νίκησε το θάνατο (βίντεο)

Σώθηκε από θαύμα. Η Βασιλική Πλεξίδα μεταφέρθηκε στο 424 νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, που έχει εξειδικευμένο προσωπικό κι εξοπλισμό για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά τραύματα που είχε αποκομίσει από το τραγικό δυστύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Χιούι που κατέπεσε σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα.

Η 27χρονη ήταν η μόνη από το πλήρωμα που «νίκησε» εν τέλει το θάνατο καθώς πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο. Η μητέρα της, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε σοκαρισμένη πως «έχει εκδορές, ένα κάταγμα στη λεκάνη, έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ κουνάει τα χέρια της και τα πόδια της, είναι εκτός κινδύνου», ενώ συμπλήρωσε πως «αυτό που έγινε ήταν ένα θαύμα, δεν εξηγείται αλλιώς».

Η νεαρή αρχιλοχίας ζει στο Βόλο με τον σύζυγό της που είναι και αυτός στρατιωτικός, ενώ η ίδια υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού. Δικοί της άνθρωποι ανέφεραν πως ο στρατός ήταν ένα όνειρο ζωής για εκείνη. Επιμελής και επίμονη στον στόχο και τα καθήκοντά της χαρακτηρίζεται η Βασιλική Πλεξίδα, η οποία μπήκε για άλλη μία πτήση ρουτίνας στο ελικόπτερο, που τελικά κατέληξε σε τραγική πτώση με αποτέλεσμα να χαθούν τέσσερα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Η μητέρα της ωστόσο ανέφερε πως «δύο κάτοικοι την βρήκαν πεσμένη δίπλα στα συντρίμμια να έχει τις αισθήσεις της και να κουνάει τα χέρια της. Αυτοί κάλεσαν με τα κινητά τους για βοήθεια».