αποκρουστική-η-εικόνα-του-θερμαϊκού-29104
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.07.2017 | 08:44

Αποκρουστική η εικόνα του Θερμαϊκού –Παρέμβαση Σαββίδη (φωτο)

Την κινητοποίηση του Ιβάν Σαββίδη προκάλεσε η ανεξέλεγκτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στον Θερμαϊκό Κόλπο με την εξάπλωση του φυτοπλαγκτού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, συνεργάτες του κ. Σαββίδη ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής να κάνουν επαφές ώστε να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι αρμόδιοι για τον καθαρισμό του κόλπου, που τις τελευταίες μέρες είχε αποκρουστική εικόνα, προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα του ομογενούς επιχειρηματία: «Καθαρίστε το ταχύτερο και με κάθε κόστος τον Θερμαϊκό, αναλαμβάνω εγώ τα επιπλέον έξοδα».

Τελικά, οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη ήρθαν από το βράδυ της Παρασκευής σε συνεννόηση με την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, στην οποία μετέφεραν ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να καλύψει τα κόστη για τον νέο εξοπλισμό και τα επιπλέον λειτουργικά έξοδα (εργατικές αμοιβές, καύσιμα κτλ) που θα χρειαστούν προκειμένου τα σκάφη και τα μηχανήματα να δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς και η εικόνα του Θερμαϊκού να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η υπουργός Εσωτερικών, Κόλλια – Τσαρουχά είχε δηλώσει: «Με την ιδιαίτερη βοήθεια κάποιων από τους χορηγούς, βάζουμε σε χρήση επιπλέον ειδικό εξοπλισμό για τη μείωση του φυτοπλαγκτόν. Αν και το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης για να αντιμετωπιστεί εύκολα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το καταπολεμήσουμε και να το μειώσουμε σε αποδεκτά όρια. Ο Θερμαϊκός αποτελεί βασικό παράγοντα για την ευημερία της Θεσσαλονίκης και θα τον προστατεύσουμε με κάθε τρόπο».

Σημειώνεται ότι λόγω των προσπαθειών των τελευταίων ημερών αλλά και με τη βοήθεια του καιρού, το παραλιακό μέτωπο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

sabbidhs_thss