αποκαταστάθηκε-η-υδροδότηση-στη-μάνδ-411571
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.11.2017 | 14:53

Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στη Μάνδρα

Κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατάστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την πρωινή σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα γραφεία της ΠΕ Δυτικής Αττικής, ο κ. Βασιλείου είπε ότι έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

Επισήμανε δε, την ευκαιρία που προσφέρει η προσωρινή πρωινή καλοκαιρία για «αποτελεσματικότερη δράση, όλων όσων επιχειρούν», καθώς όπως σημείωσε η αστάθεια του καιρού απαιτεί συνεχή ενημέρωση -ανά 45λεπτο- και εγρήγορση ώστε να αποφευχθούν νέοι κίνδυνοι. Έκανε δε λόγο και για τους όγκους λάσπης και φερτών που μετακινούν τα συνεργεία και τους κινδύνους που ελλοχεύουν φέρνοντας για παράδειγμα τον αγωγό των ΕΛΠΕ που «ανακάλυψαν» σε χθεσινοβραδινή επιχείρηση διάνοιξης ρέματος στην παραλία της Ελευσίνας.

Η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων, με εξαίρεση τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βασιλείου υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών». Επίσης, συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς η ΠΕΟ Αθηνών- Θηβών στην περιοχή Αγ. Σωτήρα όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαιώνει ότι συνεχίζεται η μέριμνα για την καθαριότητα των δρόμων και των οικοσκευών, όπως και για την σίτιση των πληγέντων μέσω της Περιφέρειας και των δήμων.