αποκαλυπτικές-φωτογραφίες-από-τη-δρά-22428
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.02.2018 | 09:41

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τη δράση των διαρρηκτών στα θέατρα

Καλλιτεχνική…φλέβα φαίνεται πως έχουν τα- τουλάχιστον- τέσσερα μέλη της σπείρας των διαρρηκτών των θεάτρων, οι οποίοι από τις αρχές του έτους έχουν διαπράξει- από την αρχή του έτους- πάνω από 15 επιθέσεις σε πολυχώρους, θέατρα και μουσικές σκηνές στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ιδιοκτητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες έχουν καταφέρει να «σηκώσουν» ολόκληρο εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας ακόμη και φορτηγό για τα κλοπιμαία, που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει και τις 40.000 ευρώ. Οι τέσσερις ιδιοκτήτες, τα θέατρα των οποίων διαρρήχθηκαν μέσα στις τελευταίες πέντε μέρες στον Κεραμεικό και τον Βοτανικό, μιλούν στον ΕΤ για τον τρόπο που δρουν οι συμμορίες και καταγγέλλουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ο «Ε.Τ.» δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες- ντοκουμέντο όπου φαίνεται πως δύο διαρρήκτες έχουν μπει στο θέατρο ΌΛΒΙΟ– στα τέλη του Ιανουαρίου-  και προσπαθούν να ανοίξουν το ταμείο. Οι δράστες, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του θεάτρου που μας μίλησε θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς φοβάται, κατάφεραν να αρπάξουν 200 ευρώ και δύο βιντεοκάμερες αξίας πάνω από 6.000 ευρώ. Οι συγκεκριμένες εικόνες καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας που διατηρεί ο ιδιοκτήτης του θεάτρου.

«Μας έχουν ρημάξει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δημιουργούν πρόβλημα στις επιχειρήσεις μας. Πάρα πολλά θέατρα της γύρω περιοχής και κάποια από την άλλη μεριά της πόλης έχουν δεχτεί επιθέσεις. Κοντεύει να γίνει μάστιγα. Το θέμα είναι πως πρέπει να ασχοληθεί η αστυνομία. Ήρθε κατέγραψε το γεγονός εκείνο το πρωί με μεγάλη καθυστέρηση, φυσικά, μη πετύχει κάποιον εδώ την ώρα του συμβάντος», δήλωσε.

Τέσσερις επιθέσεις μέσα σε πέντε μέρες….

Μέσα σε σχεδόν πέντε μέρες έχουν γίνει τέσσερις διαρρήξεις, με την Ασφάλεια Αττικής να έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα Ομονοίας, Κολωνού και Ακροπόλεως, ούτως ώστε να ξεκινήσει- ενδελεχώς- τις έρευνες για τη σπείρα που «χτυπάει» ακατάπαυστα από τις αρχές του έτους. Η τελευταία επίθεση έγινε στο θέατρο «Βαφείο» χθες τα ξημερώματα.

«Μας έκαναν ζημιές. Ευτυχώς χτύπησε ο συναγερμός. Έσπασαν την κεντρική είσοδο και μία παλιά πόρτα σε ένα μπαρ. Προσπάθησαν να φτάσουν στο εσωτερικό του θεάτρου, ωστόσο φοβήθηκαν τον συναγερμό. Σίγουρα έψαχναν εξοπλισμό. Ευτυχώς έφτασα πάρα πολύ γρήγορα και οι δράστες δεν πήραν πολλά πράγματα», δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο Κώστας Δελακούρας, ιδιοκτήτης του θεάτρου στην οδό Αγίου Όρους στον Βοτανικό.

Αντίστοιχη διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον μουσικό πολυχώρο «Methodia», που βρίσκεται απέναντι από το θέατρο «Βαφείο». Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» οι δράστες έσκαψαν τον τοίχο αριστερά της κλειδαριάς της κεντρικής πόρτας του συναυλιακού χώρου, με λοστούς. Όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας είχαν καταφέρει να «κρυφτούν» πίσω από το φορτηγό που πάρκαραν ακριβώς μπροστά στην είσοδο. Τελικά κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και να φορτώσουν μουσικό εξοπλισμό αξίας πάνω από 40.000 ευρώ.

«Μας έκαναν τρομερή ζημιά. Σίγουρα είχαν μελετήσει τον χώρο και γνώριζαν αρκετά καλά τον εξοπλισμό που είχαμε. Έφτασαν στο σημείο να σκάψουν ακόμη και τον τοίχο. Τα χτυπήματα είναι συνεχή. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να τους σταματήσει η αστυνομίας. Οι δράστες έχουν γνώση. Κατάφεραν να αποσυνδέσουν- και όχι να κόψουν απότομα- τουλάχιστον 46 καλώδια για να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό με ασφάλεια χωρίς να τον καταστρέψουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής και ιδιοκτήτης του πολυχώρου, Ηλίας Παλλιουδάκης.

“Ξήλωσαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο του θεάτρου”

Το περασμένο Σάββατο η «σπείρα των θεάτρων» διέρρηξε τον πολυχώρο «Vault». Παραβίασαν μία πόρτα του θεάτρου και κατάφεραν να αφαιρέσουν πράγματα μικρής και μεγάλης αξίας.

«Ουσιαστικά ήρθαμε χθες το πρωί βρήκαμε παραβιασμένη την πόρτα και μπήκαμε μέσα. Τα πάντα ήταν στο πάτωμα. Είχαν πάρει κάποια πράγματα», μας είπε ο Δημήτρης Καρατζιάς, ηθοποιός- σκηνοθέτης και ιδρυτής του πολυχώρου «Vault». «Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Χτυπούν ανελέητα τα θεάτρά μας και τους πολυχώρους που προάγουν τον πολιτισμό μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο γνωστός ηθοποιός και ιδιοκτήτης του θεάτρουΆΒΑΤΟΝ, το οποίο «χτύπησε» η σπείρα την Παρασκευή, είπε στον «Ε.Τ.» πως «είμαστε τελείως απροστάτευτοι στην περιοχή», ενώ δεν δίστασε να περιγράψει την οικονομική ζημιά που υπέστη.

«Από τα Χριστούγεννα και μετά έχουμε πέσει θύμα ληστείας δύο φορές μέσα σε ένα μήνα. Αυτό επί της ουσίας είμαστε τελείως απροστάτευτοι στην περιοχή. Κάθε βράδυ σπάνε αυτοκίνητα στους δρόμους του γκαζιού. Και κλέβουν πράγματα. Εμάς φανταστείτε ότι μας έκλεψαν τεχνικό εξοπλισμό, υπολογιστές τέτοια πράγματα και μας ξήλωσαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο του θεάτρου. πολογίζουμε πως η ζημιά και από τις δύο φορές να ξεπερνάει τις 4.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος