οι-άπιστες-γυναίκες-είναι-και-οι-πιο-κα-433051
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.06.2018 | 15:03

Οι άπιστες γυναίκες είναι και οι πιο καλλίγραμμες;

Το μάθαμε κι αυτό: το να είναι κάποιος άπιστος είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να… χάσει τα περιττά του κιλά, σύμφωνα με μία νέα βρετανική δημοσκόπηση.

Κάτι παραπάνω από τους μισούς άνδρες που συμμετείχαν, καθώς και το 62% των γυναικών, είπαν ότι έχασαν βάρος όταν άρχισαν να απατούν τον/την σύντροφό τους.

Οι άπιστοι άνδρες δήλωσαν πως κατά μέσον όρο έχασαν 3 κιλά, ενώ οι άπιστες γυναίκες 5 κιλά.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης, που πραγματοποιήθηκε από μία ιστοσελίδα γνωριμιών για παντρεμένους ανθρώπους, δεν ξενίζουν και τόσο τους ειδικούς, οι οποίοι λένε πως υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους η απιστία θα μπορούσε να ευνοεί το αδυνάτισμα.

«Η απιστία ασκεί τρομερή ψυχική πίεση σε όποιον την κάνει. Τα ψέματα, η προσπάθεια να κρυφτεί, ο αγώνας να μην γίνει αντιληπτή η άπιστη συμπεριφορά, προκαλούν έντονο στρες – και το στρες επηρεάζει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό», λέει ο δρ Κρεγκ Τζάκσον, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

«Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση στρες, ο οργανισμός παράγει ορμόνες του στρες, δηλαδή αδρεναλίνη και κορτιζόλη, ο καρδιακός παλμός και η αναπνοή επιταχύνονται, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται και ανεβαίνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης της ευεξίας, στον εγκέφαλο. Όλ’ αυτά καίνε θερμίδες», προσθέτει.

Και μετά είναι οι συμπεριφορικές αλλαγές που κάνουν όσοι αρχίζουν μία εξωσυζυγική σχέση. «Κατ’ αρχήν όταν κάποιος αρχίζει μια σχέση θέλει να φαίνεται πιο επιθυμητός από ποτέ, οπότε ασύνειδα σχεδόν αρχίζει να προσέχει την εμφάνιση και την διατροφή του.

»Ταυτοχρόνως, όμως, τρέχει και δεν φτάνει, διότι για να μην αποκαλυφθεί η σχέση πρέπει να εξακολουθήσει να κάνει ό,τι έκανε συν να βρίσκει χρόνο για τη νέα σχέση – συνεπώς ο χρόνος για τσιμπολόγημα και φαγητό μπροστά στην τηλεόραση περιορίζονται δραστικά.

»Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άπιστοι συχνά είναι άνθρωποι που έως πρότινος δεν έκαναν και πολύ συχνά σεξ – και η αύξηση της συχνότητάς του από μόνη της καίει περισσότερες θερμίδες».

«Είναι καλά γνωστό πως οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο φαγητό όταν είναι δυστυχισμένοι, ενώ αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα όταν είναι χαρούμενοι – και αυτή τη χαρά προσφέρει μία εξωσυζυγική σχέση», δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας UndercoverLovers.com, η οποία πραγματοποίησε τη δημοσκόπηση σε 3.000 από τα μέλη της.

Πριν βιαστείτε να χαρείτε, πάντως, διαβάστε το εξής – ιδίως εάν είστε άνδρες. Μελέτες του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας έχουν δείξει ότι η απιστία είναι επιζήμια για την καρδιά των ανδρών, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο για έμφραγμα.

Αντιθέτως, ο ευτυχισμένος γάμος φαίνεται πως δρα προστατευτικά.