απεβίωσε-ο-συνθέτης-του-ύμνου-του-ολυμ-485097
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.05.2018 | 15:21

Απεβίωσε ο συνθέτης του ύμνου του Ολυμπιακού

Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια του Ολυμπιακού, η οποία θρηνεί τον χαμό του ανθρώπου που συνέθεσε τον ύμνο της ομάδας, Σπύρου Βαλσαμάκη, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 83 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού γράφτηκε το 1931, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του συλλόγου και τους στίχους «υπέγραψε» ο Μίμης Ξ. Βασιλειάδης, ενώ μελοποιήθηκε από τον Γιάγκο Ε. Λαουτάρη. Ο δεύτερος, ο τωρινός, γράφτηκε το 1980 από τους Σπύρο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Κιλιμάντζο και τον ερμήνευσε ο Χρήστος Βολιώτης.

ADVERTISING

inRead invented by Teads

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρει:

Φτωχότερη είναι από την Κυριακή (20/5) η οικογένεια του Ολυμπιακού, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο συνθέτης του σύγχρονου ύμνου της ομάδας μας, Σπύρος Βαλσαμάκης, σε ηλικία 83 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 22 Μαΐου στις 16:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Κοιμητήριο της Καισαριανής.

Στη μεγάλη και ένδοξη ιστορία του, ο Ολυμπιακός έχει χρησιμοποιήσει δύο ύμνους, άρρηκτα συνυφασμένους με τα ιδανικά της ομάδας! Δύο ύμνους τους οποίους έχουν τραγουδήσει όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης! Δύο ύμνοι, που δηλώνουν την υπερηφάνεια, την πίστη, την αφοσίωση και την διαχρονική αγάπη προς τον Θρύλο μας!

Ο πρώτος και ιστορικός ύμνος του Ολυμπιακού μας γράφτηκε το 1931, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της Ελλάδας. Τους στίχους “υπέγραψε” ο Μίμης Ξ. Βασιλειάδης, ενώ μελοποιήθηκε από τον Γιάγκο Ε. Λαουτάρη και ήταν γνωστός με το όνομα “Φευγάτε από μπρος…”.

Ο δεύτερος ύμνος του Θρύλου μας, τον οποίο γνωρίζουν σήμερα όλοι, γράφτηκε το 1980 από τους Σπύρο Βαλσαμάκη και Κωνσταντίνο Κιλιμάντζο και τον ερμήνευσε ο Χρήστος Βολιώτης. Εκατομμύρια φίλαθλοι του Ολυμπιακού μας τον έχουν τραγουδήσει σε όλο τον κόσμο, είτε για να πανηγυρίσουν κάποιο ερυθρόλευκο γκολ, ή απλά για τα δοξάσουν και να τιμήσουν τον Θρύλο!

Οι στίχοι του, μιλούν στην καρδιά του κάθε φιλάθλου του Ολυμπιακού, καθώς ενώνουν την παλιά με τη νέα εποχή της ομάδας μας, το ένδοξο παρελθόν με τις τεράστιες επιτυχίες και νίκες, με το λαμπρό μέλλον που ακολουθεί, περηφάνιας και δόξας!

Ο νέος ύμνος συναρπάζει τους απανταχού φιλάθλους, που καταλαβαίνουν τα ιδεώδη και την ιστορία που κουβαλάει αυτός ο τεράστιος σύλλογος. Μιλά για τη δυναμική της ομάδας, την αποφασιστικότητα που βγάζει μέσα στο γήπεδο, τους μεγάλους αγώνες που έχει δώσει όπου και αν αγωνίζεται και φυσικά την αιωνία δύναμη του Ολυμπιακού μας, τον πύρινο κόσμο του “που δεν λυγά ποτέ…”.

Ο «δαφνοστεφανωμένος» του ελληνικού αθλητισμού, σημαίνει μέσα από τον ύμνο του, θέληση και πάνω από όλα πρεσβεύει το ευ αγωνίζεσθαι. Ολυμπιακός σημαίνει να αγωνίζεσαι και να παλεύεις πάντα για την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό!

Τα λόγια και η μουσική του ύμνου μας, θα είναι για πάντα χαραγμένα στο μυαλό κάθε φιλάθλου που αγαπάει τον Θρύλο, σε όποιο σημείο του κόσμου και αν αυτός βρίσκεται!».