απεβίωσε-ο-κωστάκης-κουτσοκούμνης-454253
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.03.2018 | 20:48

Απεβίωσε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ και άλλοτε επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, απεβίωσε το απόγευμα της Δευτέρας βυθίζοντας στην θλίψη τον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Ο Κ. Κουτσοκούμνης άρχισε την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΚΟΠ πριν 21 χρόνια. Το 1994 ως εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ ορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο και εξελέγη στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου και ταυτόχρονα στη θέση του προέδρου των Εθνικών ομάδων υπό την προεδρία του κ. Μάριου Λευκαρίτη.

Το 1998, με εισήγηση του κ. Λευκαρίτη δημιουργήθηκε η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου λόγω της έντονης ενασχόλησης του ίδιου με την UEFA με τον κ. Κουτσοκούμνη να εκλέγεται στη θέση αυτή.

Το 2001, με την αποχώρηση του κ. Λευκαρίτη, στην Προεδρία της ΚΟΠ εξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης συμμετείχε ενεργά σε επιτροπές της UEFA από το 1996 ενώ πρόσφατα είχε επαναπροσδιοριστεί στη θέση του Α’ Αντιπροέδρου στην επιτροπή Hat Trick η οποία δημιουργήθηκε το 2003 από την UEFA με στόχο την οικονομική ενίσχυση και την στήριξη των Ομοσπονδιών μελών της για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Ο εκλιπών ήταν πρόεδρος της Κ.Ο.Π. από το 2001 και έζησε το προσωπικό του δράμα, όταν τον Αύγουστο του 2017 «έχασε» από την ίδια ασθένεια την κόρη του, Έλμα.