αντίρριο-γιάννενα-σε-1-ώρα-και-40-λεπτά-105200
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.06.2016 | 09:04

Αντίρριο – Γιάννενα σε 1 ώρα και 40 λεπτά την Άνοιξη του 2017

Με γοργούς ρυθμούς κατασκευάζει η κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ τον αυτοκινητόδρομο της Ιονίας Οδού που είναι μήκους 196 χιλιομέτρων και εκτείνεται από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα. Με την ολοκλήρωση του έργου ο χρόνος του ταξιδιού από Αντίρριο έως Γιάννενα θα γίνεται σε 1 ώρα και 40 λεπτά από 3,50 ώρες που είναι σήμερα.

Μέχρι τα τέλη του χρόνου προβλέπεται να είναι έτοιμα τα πρώτα 80 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού.

Η παράδοση των έργων θα ξεκινήσει τμηματικά καθώς σε κυκλοφορία αναμένεται να παραδοθεί σε πρώτη φάση, το τμήμα από την έξοδο της σήραγγας της Κλόκοβας (10ο περίπου χιλιόμετρο) μέχρι την Αμφιλοχία (90ο περίπου χιλιόμετρο). Αυτή τη στιγμή, σε λειτουργία βρίσκονται οι παρακάμψεις του Αγρινίου και της Άρτας, ενώ στο τέλος του  καλοκαιριού θα ολοκληρωθεί το τμήμα, μήκους 26 χλμ, Κουβαράς-  Αμφιλοχία που αποτελεί τη συνέχεια της παράκαμψης Αγρινίου.

Στο τέλος του 2016 θα ολοκληρωθεί το τμήμα, μήκους 30 χλμ., Φιλιππιάδα – Πέρδικα που σε συνδυασμό με την ήδη λειτουργούσα παράκαμψη Αγρινίου, μήκους 17 χλμ., θα δημιουργήσουν συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 47 χλμ.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Νέας Οδού κ. Στέλιο Πενθερουδάκη “καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο από την εταιρία παραχώρησης όσο και από την εταιρία κατασκευής ΤΕΡΝΑ, ώστε τον Μάρτιο του 2017 ο αυτοκινητόδρομος να βρίσκεται σε λειτουργική κυκλοφορία και λίγους μήνες αργότερα τον Αύγουστο του 2017 σε πλήρη”.

Με την παράδοση των έργων θα ξεκινήσει και η τμηματική λειτουργία τεσσάρων μετωπικών και πέντε πλευρικών διοδίων, με κόστος που υπολογίζεται να διαμορφωθεί σε 12 έως 13 ευρώ.