αντιφασιστικό-συλλαλητήριο-επεισόδ-10040
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.09.2017 | 21:34

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στη Μεσογείων κοντά στα γραφεία της ΧΑ

Eπεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν τις 9 το βράδυ στη Μεσογείων μερικά μέτρα πριν από τα γραφεία της ΧΑ. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση της λεωφόρου Μεσογείων με την οδό Τρικάλων, ορισμενοι από τους διαδηλωτές του αντιφασιστικού συλλαλητήρίου για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, πέταξαν στα ΜΑΤ μολότοφ με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο αλλά και κάδοι απορριμμάτων να πάρουν φωτιά. Aπό την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα η περιοχή να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, όπως επίσης και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΕΕ, την αμερικανική πρεσβεία και στη συνέχεια στα γραφεία της ΧΑ στη Μεσογείων τα οποία είχαν αποκλείσει κλούβες των ΜΑΤ.

Λίγο μετά τις 9.30 τα επεισόδια είχα λήξει, οι διαδηλωτές είχαν αποχωρήσει και η Μεσογείων είχε δοθεί ξανά στην κυκλοφορία.