αντιεξουσιαστές-ανακατέλαβαν-το-κτί-266426
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.03.2018 | 22:50

Αντιεξουσιαστές ανακατέλαβαν το κτίριο της Ζαΐμη στα Εξάρχεια

Μετά τις πρόσφατες εκκενώσεις τριών κτιρίων – της κατάληψης Γκάρε στην Καλλιδρομίου, της οδού Ζαϊμη 11 στα Εξάρχεια και της Ματρόζου 45 στο Κουκάκι – οι δύο πρώτες ανακαταλήφθηκαν από αντιεξουσιαστές.

Η υπόθεση των εκκενώσεων κτιρίων εξελίσσεται σε σίριαλ, κάτω από αυτές τις συνθήκες, με “γαϊτανάκι” καταλήψεων και ανακαταλήψεων, χωρίς να δίνεται συνολικά λύση στο πρόβλημα.

Είναι ενδεικτικό, ότι πριν από δύο ημέρες ανακαταλήφθηκε η Γκάρε και σήμερα ακολούθησε η ανακατάληψη στην οδό Ζαίμη. Δηλαδή, οι δύο από τις τρεις αστυνομικές επιχειρήσεις, ουσιαστικά ακυρώθηκαν,

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την εκκένωση της κατάληψης GARE στα Εξάρχεια, τον περασμένο Νοέμβριο, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εμπρηστικούς μηχανισμούς, μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό και καδρόνια, ενώ είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών. Μερικές ημέρες αργότερα το τριώροφο κτίριο, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχε γίνει «αποθήκη» πολεμοφοδίων και «ορμητήριο» για ομάδες αντιεξουσιαστών.

Στην οδό Ματρόζου, αντίστοιχα, οι καταληψίες είχαν υποδεχθεί τις αστυνομικές δυνάμεις με… χλωρίνη και… χρωματικό ψέκασμα. Από εκεί έγιναν οι 12 συλλήψεις ατόμων, 9 άνδρες και 3 γυναίκες, ανάμεσα στους οποίους οι τρεις είχαν πλούσιο παρελθόν σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Ένας 25χρονος είχε συλληφθεί τρεις φορές και προσαχθεί άλλες τέσσερις, ένας 27χρονος είχε στο «βιογραφικό» του μία σύλληψη και μία προσαγωγή ενώ ένας άλλος επίσης 27χρονος είχε δύο προσαγωγές.