άνω-λιόσια-συλλήψεις-για-κλοπές-πολυτ-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.03.2018 | 16:26

Άνω Λιόσια: Συλλήψεις για κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού

Δύο άνδρες, 33 και 37 ετών, συνελήφθησαν στα Άνω Λιόσια, έπειτα από ειδική αστυνομική επιχείρηση, κατηγορούμενοι για κλοπές πολυτελών οχημάτων και μηχανών μεγάλου κυβισμού.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις συνεργοί τους, 29, 36, 51 και 59 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 33χρονος μαζί με συνεργούς του, από τον περασμένο Ιούλιο, έκλεβαν πολυτελή οχήματα, κυρίως συγκεκριμένης μάρκας, καθώς και μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Σημειώνεται ότι για τη διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό εξοπλισμό παράκαμψης του συστήματος ασφαλείας (immobilizer). Στη συνέχεια, μετέφεραν τα κλεμμένα αυτοκίνητα είτε σε χώρους ιδιοκτησίας του 37χρονου, είτε στην επιχείρηση επισκευής και ανταλλακτικών οχημάτων, που διατηρούσαν ο 59χρονος μαζί με τον 51χρονο, στις Αφίδνες.

Από τις έρευνες σε οικίες, χώρους και αποθήκες, κατά τη διάρκεια των οποίων συμμετείχε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με την παρουσία δικαστικών λειτουργών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Δεκαπέντε οχήματα, πλήρης εξοπλισμός παράκαμψης συστημάτων ασφαλείας αυτοκινήτων, πλήθος εξαρτημάτων διαφόρων οχημάτων, τρία κυνηγετικά όπλα, δύο πιστόλια, μεταλλικοί ράβδοι, σιδερογροθιές, μαχαίρια και φυσίγγια, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων τέσσερα αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες από διάφορες περιοχές της Αττικής (Θησείο, Άγιο Δημήτριο, Γλυφάδα, Μαρούσι, Αθήνα) και Λουτράκι, ενώ συνεχίζεται η έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.