ανδραβίδα-πιστώνονται-τα-χρήματα-στο-76202
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.11.2016 | 14:26

Ανδραβίδα: Πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των σεισμόπληκτων του 2008

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί συνολικά το ποσό του 1,85 εκατ. ευρώ για την Αχαΐα και την Ηλεία στους λογαριασμούς των σεισμόπληκτων από τον σεισμό του 2008 στην Ανδραβίδα. Από αυτά οι 750.000 αφορούν την Ηλεία.

Παράλληλα, εξοφλήθηκαν και οι τελευταίοι δικαιούχοι από τις πυρκαγιές του 2007, όπως δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» η προϊσταμένη του ΤΑΠ Ηλείας, Πηνελόπη Μωυσιάδου.

«Μπήκαμε ήδη στη διαδικασία και εξοφλούμε όλες τις υποχρεώσεις μας για τα πυρόπληκτα και δώσαμε και τις υπολειπόμενες 80.000 ευρώ που αντιστοιχούσαν σε πέντε δικαιούχους που ήταν στη λίστα αναμονής για να πληρωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφ.«Πατρίς» η κα Μωυσιάδου, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία είναι εν αναμονή της καταβολής των πιστώσεων για τους σεισμόπληκτους.

Για το ακατάσχετο η προϊσταμένη του ΤΑΠ Ηλείας επεσήμανε ότι εστάλησαν ορισμένα στοιχεία στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Θεοπεφτάτου, που είχε καταθέσει και τη σχετική τροπολογία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η τροπολογία, επομένως εντός των ημερών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ.

Όσον αφορά, τέλος, τις αιτήσεις επισκευής των πληγέντων από τον σεισμό του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κρέστενα, έχουν ήδη υποβληθεί 40 αιτήσεις περίπου και το προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζονται οι αυτοψίες από τα αρμόδια στελέχη του ΤΑΠ Ηλείας.