αναβλήθηκε-η-δίκη-για-σεξουαλική-παρε-83514
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 26.10.2016 | 16:25

Αναβλήθηκε η δίκη για σεξουαλική παρενόχληση σε δημόσιο νοσοκομείο

Αναβολή πήρε η προγραμματισμένη για εχθές εκδίκαση της μήνυσης εργαζομένης του νοσοκομείου Ζακύνθου για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του δ/ντη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Αντώνη Λευτάκη, λόγω «κατάρρευσης» της ενάγουσας λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας. Στα δικαστήρια του νησιού παραβρέθηκαν ως μάρτυρες της καταγγέλλουσας ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Πετρόπουλος και ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ, Βασίλης Μιχαλόπουλος.

Ο κ. Μιχαλόπουλος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, αφού επεσήμανε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες είχε κατατεθεί από την ομοσπονδία μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Ζακύνθου εναντίον της νυν διοίκησης αλλά και της προηγούμενης επειδή δεν τηρήθηκαν ούτε καν τα νόμιμα -όπως τόνισε- στην υπόθεση της καταγγελίας για την παράλληλη εργασία του κ. Λευτακή σε ιδιωτικό ιατρείο, θεώρησε ότι υπάρχει και σκοπιμότητα για τη μη δημοσιοποίηση της απόφασης του δ.σ. αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο συνεδρίασε το προηγούμενο Σάββατο, προκειμένου, αν είναι καταδικαστική, να μη δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα για τον δ/ντη νοσηλευτικής υπηρεσίας στη χθεσινή εκδίκαση της μήνυσης εναντίον του από την εργαζόμενη που τον καταγγέλλει για σεξουαλική παρενόχληση.

Πιο αιχμηρός ήταν ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος είπε ότι, καθώς η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση δεν είναι προσωπική υπόθεση και αφορά σε γεγονός που συνέβηκε μέσα στον χώρο του νοσοκομείου, θα έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να έχει λάβει θέση και να παραβρίσκεται στο δικαστήριο, ενώ, πιο αυστηρός ήταν στην κριτική του για το δ.σ. του συλλόγου εργαζομένων, το οποίο, όπως τόνισε, σύσσωμο θα έπρεπε παραβρίσκεται στην εκδίκαση της υπόθεσης για να στηρίξει και να υπερασπιστεί μια εργαζόμενη που καταγγέλλει μια τέτοια συμπεριφορά.

Ιδιαίτερη σημασία, έχει το γεγονός πως ο κ.Πετρόπουλος, συνέδεσε τη μη δημοσιοποίηση της απόφασης της συνεδρίασης του δ.σ. του νοσοκομείου, αναφορικά με την υπόθεση της καταγγελίας εναντίον του κ. Λευτάκη για παράλληλη εργασία του σε ιδιωτικό ιατρείο, εκτιμώντας ότι δεν είναι τυχαία ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την, μάλιστα, ως ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα.

Όπως υποστήριξε ο γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, αντί, όπως όλες οι αποφάσεις του δ.σ. να έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ή να έχει επιδοθεί σε αρμόδιους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες, η συγκεκριμένη απόφαση κρατιέται ως επτασφράγιστο μυστικό, αποδίδοντας ευθύνη στη διοικήτρια του νοσοκομείου, ενώ, έριξε τα βέλη του και στον πρόεδρο του συλλόγου, Βαγγέλη Τσιώλα, ο οποίος, όπως ανέφερε, με διάφορες προφάσεις απέφυγε την πρότασή του να πάνε να πάρουν εχθές μαζί την εν λόγω απόφαση, καθώς, άλλωστε, είναι και μέλος του δ.σ. και ότι αναμένει, τουλάχιστον, σήμερα να του την γνωστοποιήσει.

Τέλος, αφού εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να είναι καταδικαστική και να παραπέμπει -σύμφωνα με πληροφορίες του- τον κ. Λευτάκη στο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης ΥΠΕ, ίσως για την επιβολή ποινής μεγαλύτερης από αυτήν που μπορεί να επιβάλλει το δ.σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος, επεσήμανε ότι, λόγω όλων αυτών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κακώς ο σύλλογος εργαζόμενων τον διατηρεί ως μέλος του.