ανατροπή-σοκ-για-τον-θάνατο-του-φοιτητ-416475
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 23.03.2018 | 22:45

Ανατροπή σοκ για τον θάνατο του φοιτητή στην Κάλυμνο

Βίαιος και ασφυκτικός ήταν ο θάνατος του φοιτητή Νικόλα Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο πριν από τέσσερις μήνες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του.

«Αποκλείεται ο θάνατος να συνδεθεί με κακώσεις λόγω πτώσης οποιασδήποτε μορφής. Θα πρέπει οι ανακριτικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες γιατί άποψη μου είναι ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία. Αν είχε πτώση θα έπρεπε να διαπιστωθούν και εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις» δήλωσε ο Σωκράτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας  στο STAR.

«Πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση είναι εντελώς λάθος. Η δεύτερη μας δικαιώνει γιατί έχει διαφορετικά ευρήματα και η Τρίτη μας δικαιώνει πάλι, ότι δεν πρόκειται περί πτώσης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας.

Μηνύσεις στον πρώτο ιατροδικαστή ετοιμάζει η οικογένεια

Η οικογένεια του Νικόλα Χατζηπαύλου ετοιμάζει μηνύσεις στον πρώτο ιατροδικαστή, καθώς θεωρεί ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στην εξέταση.

«Ο πρώτος ιατροδικαστής θα μηνυθεί επειδή έπαιξε σημαντικό ρόλο, αρνητικό βέβαια και χάθηκαν και πάρα πολλά στοιχεία. Και δεν είδα πουθενά να βοηθήσει στην πορεία» είπε ο θείος του άτυχου νεαρού, Γιάννης Παπαρουσάκης.

Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για αργό θάνατο από πτώση. Η δεύτερη μιλά για κατρακύλισμα και το πόρισμα για βίαιο θάνατο. Η δικογραφία ακόμα δεν έχει κλείσει και όλες οι εκθέσεις θα παραδοθούν στον εισαγγελέα. Η οικογένεια θα ζητήσει και αναπαράσταση, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι αρχές με τη βοήθεια ειδικών ερεύνησαν εκ νέου τον βράχο στην Κάλυμνο για να συλλέξουν στοιχεία, κυρίως για το ύψος από όπου φέρεται να έπεσε ο Νικόλας Χατζηπαύλου.