άλιμος-απομακρύνθηκε-η-δασκάλα-μουσι-93862
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.11.2017 | 08:54

Άλιμος: Απομακρύνθηκε η δασκάλα μουσικής έπειτα από καταγγελίες γονέων

Απομακρύνθηκε η δασκάλα μουσικής από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου μετά από τις καταγγελίες γονέων για τη απαράδεκτη συμπεριφορά προς τους μαθητές της εν ώρα μαθήματος ενώ σε βάρος της διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Η θέση της καλύφθηκε από άλλο εκπαιδευτικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε καταγγελία γονέα προς τη Διεύθυνση του σχολείου, η εν λόγω δασκάλα είχε αναγκάσει ένα μικρό παιδί «να σταθεί στο προαύλιο, στον καυτό ήλιο, κάτω από τη σημαία του σχολείου, ώρα 2 το μεσημέρι και είχε 38 βαθμούς. Το ‘’παράπτωμα’’ στο οποίο είχαν υποπέσει τα παιδιά ήταν ότι είχαν τελειώσει νωρίτερα το φαγητό τους και έπαιζαν στο προαύλιο.»

«Ο γιος μου», συνεχίζει η καταγγελία, «μετά από λίγο διαμαρτυρήθηκε ότι είχε αρχίσει να πονάει το κεφάλι του και ότι δεν μπορούσε άλλο να κάθεται στο ίδιο σημείο, στον ήλιο και στην αφόρητη ζέστη. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι ‘’δεν με ενδιαφέρει’’ και ‘’πρέπει να καθίσεις εκεί ώσπου να χτυπήσει το κουδούνι’’».

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, δεν άφησε τον μικρό μαθητή καν να πιεί νερό, μετά το «καψώνι» στο οποίο τον υπέβαλε, με αποτέλεσμα το παιδί να γυρίσει σπίτι σε άθλια κατάσταση, να διψάει και να ζαλίζεται.

Όπως λένε πηγές από το σχολείο δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις κατηγορίες που της αποδίδουν οι γονείς των μαθητών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση και υπερβολές των μαθητών.