αλεξανδρούπουλη-έστησε-εκκλησία-μ-497285
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 19.06.2018 | 10:44

Αλεξανδρούπουλη: Έστησε… εκκλησία «μαϊμού» σε διαμέρισμα και έκανε και λειτουργία!

“Καμπάνα” φυλάκισης 19 μηνών έριξε το Αυτόφωρο στον αποσχηματισμένο πρώην αρχιμανδρίτη και «εφιάλτη» του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, ο οποίος είχε στήσει παράνομη εκκλησία μέσα σε ένα διαμέρισμα όπου φέρεται να λειτουργεί θρησκευτικός σύλλογος στην Αλεξανδρούπολη και τελούσε λειτουργίες φορώντας ράσο!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρώην ιερωμένο την ώρα της λειτουργίας το πρωί της Κυριακής και εκκένωσαν τον χώρο από περίπου 30 άτομα! Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η 39χρονη αντιπρόεδρος του συλλόγου -που μαζί είχαν οργάνωναν εράνους και λειτουργίες- προσπάθησε να εμποδίσει βίαια τους αστυνομικούς να κάνουν έρευνα και συνελήφθη για απείθεια και αντίσταση.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του Μητροπολίτη ότι ο πρώην αρχιμανδρίτης Ιωάννης Καρασακαλίδης συνεχίζει να λειτουργεί, παρ’ όλο που υπάρχουν αποφάσεις για έκπτωση και αργία του και είχε φυλακιστεί για συκοφαντία και εξύβριση του κ.κ. Ανθίμου. Ο 41χρονος πρώην ιερωμένος είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί από τα εκκλησιαστικά όργανα για “εναγκαλισμούς, θωπείες και ασπασμούς θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του”.

Στη συνέχεια, καταδικάστηκε από ποινικά δικαστήρια επειδή έδινε εντολές σε συνεργάτες και συγγενείς του να κυκλοφορούν υβριστικά φυλλάδια και να γράφουν συνθήματα στους τοίχους κατά του Μητροπολίτη! Στο διαμέρισμα– ναό κατασχέθηκαν εικόνες, σταυροί, σκεύη και άμφια, μεγάλο χρηματικό ποσό, 30 χρυσές λίρες και πολλά χρυσαφικά, ενώ στο σπίτι του 41χρονου εντοπίστηκαν ένα πιστόλι αερίου με δύο φιαλίδια, 100 μεταλλικά και πλήθος πλαστικά σφαιρίδια και ένα πλαστικό πιστόλι! Γι’ αυτό, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο για αντιποίηση αρχής, λειτουργία ναού χωρίς άδεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.