αιγάλεω-βρέθηκαν-100-000-προϊόντα-μαϊμούδ-13172
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.09.2017 | 13:14

Αιγάλεω: Βρέθηκαν 100.000 προϊόντα «μαϊμούδες» σε έφοδο του ΣΔΟΕ

Έφοδο πραγματοποίησαν άνδρες του ΣΔΟΕ, σε αποθήκη στην περιοχή του Αιγάλεω. Εντοπίστηκαν χιλιάδες προϊόντα μαϊμού – επώνυμων οίκων, κυρίως τσάντες και πορτοφόλια.

Περίπου 100.000 είναι τα προϊόντα απομίμησης, που αποκαλύφθηκαν στην αποθήκη στο Αιγάλεω. Δεκάδες κούτες, με τσάντες, φακέλους και πορτοφόλια όλα πιστή αντιγραφή σχεδίων επώνυμων οίκων του εξωτερικού, έτοιμα να βγουν στην αγορά. Προϊόντα μαϊμού που διοχετεύονταν σε τουριστικούς προορισμούς, κυρίως στα νησιά. Χώρα προέλευσης την Κίνα, ενδιάμεσος σταθμός η Ιταλία και τελικός προορισμός η Ελλάδα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποθήκη που έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής και την μεγαλύτερη δέσμευση που έχει γίνει σε τεμάχια.

Τα έφερναν στην Ελλάδα χωρίς τα σήματα. Στον χώρο υπήρχαν ειδική πρέσα, ειδικές μήτρες, μηχανήματα επικόλλησης. Τύπωναν τις μάρκες, τις οποίες μάλιστα οι επιτήδειοι τοποθετούσαν σε κρύπτη, μια τρύπα πίσω από μια βιβλιοθήκη, και στη συνέχεια τις επικολλούσαν στα αντικείμενα. Με τις μήτρες, οι οποίες τοποθετούνται στην πρέσα δημιουργούσαν στα πορτοφόλια ανάγλυφα τα λογότυπα των εταιριών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 32.000 τσάντες διαφόρων εταιριών με επικολλημένες τις μάρκες και 95.000 σήματα. Άλλα 60.000 κομμάτια έχουν δεσμευτεί.

Κατασχέθηκε ακόμη ενα επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ έχει δεσμευτεί και ένα ακριβό τζιπ, προκειμένου να διερευνηθεί ότι νομίμως κυκλοφορούσε στη χώρα καθώς και τα δύο οχήματα έφεραν ιταλικές πινακίδες.