αγρίνιο-ποντίκια-δυσοσμία-και-νεκρά-ζ-61328
ΔΗΜΟΣΙΟ | 10.02.2017 | 10:50

Αγρίνιο: Ποντίκια, δυσοσμία και νεκρά ζώα σε δημόσιο κτίριο (βίντεο)

Παλιές  καπναποθήκες  του Εθνικού Οργανισμού Καπνού στη Λεπενού..

Στοίβες από σκουπίδια, κατσαρίδες, περιττώματα, σβουνιές, ποντίκια, δυσοσμία, νεκρά ζώα και ανάμεσά τους πρόβατα…

Δεν είναι εικόνα από κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είναι η σκληρή πραγματικότητα ενός Δήμου που προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να «μακιγιάρει» το άσχημο πρόσωπό του. Στην καρδιά της Δ.Ε Στράτου, λίγα μόλις μέτρα από το πρώην Δημαρχείο όπου καθημερινά μπαινοβγαίνουν δεκάδες άνθρωποι και τοπικοί παράγοντες, κανένας όμως δεν κατήγγειλε την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε ένα δημόσιο κτίριο..

Η είσοδος στον προαύλιο χώρο γίνεται από τα σπασμένα κάγκελα της περίφραξης. Στο ισόγειο του κτιρίου άγνωστοι  έχουν φτιάξει ένα πρόχειρο στάβλο, ποσότητες τριφυλλιού, ένα κοντέινερ και απερίγραπτη βρωμιά ενώ η Πολιτεία δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!  Αφού τα σενάρια των  φυλακών στη Λεπενού δεν ευοδώθηκαν, ήρθε το 2014 ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής, με το «πράσινο φως» που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), ώστε να χρησιμοποιηθεί χώρος τριάντα στρεμμάτων (μαζί με κτίριο) για τη δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγροτικών Προϊόντων και Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας στην Αιτωλοακαρνανία… Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αίτημά της το καλοκαίρι του 2013, ζητούσε την παραχώρηση χώρου ιδιοκτησίας του ΥΠΑΑΤ, συνολικού εμβαδού 27.438 τ.μ. στη θέση «Σπαθάρι» της Δημοτικής Κοινότητας Λεπενούς του Δήμου Αγρινίου και μετά από διεκδίκηση και πιέσεις, δημοσιεύθηκε το 2014 σε ΦΕΚ η απόφαση να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια η χρήση γης ακινήτου, προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος εγκατάστασης δομών εμπορίας και προώθησης αγροδιατροφικών προϊόντων (Αγροδιατροφική Σύμπραξη και Δημοπρατήριο).

Κανείς τελικά δεν έμαθε τι έγιναν όλα αυτά τα μεγαλόπνοα σχέδια….εκείνο που ξέρουμε είναι αυτό που βλέπουμε και αντικρίζουμε. Κανένα ενδιαφέρον, ούτε από το Υπουργείο, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από τον δήμο Αγρινίου και τον τοπικό πρόεδρο… ούτε από υγειονομικές υπηρεσίες !!

Πηγή: agriosite.gr