αυτές-είναι-οι-παραλίες-με-δωρεάν-πρόσ-20076
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.08.2017 | 17:09

Αυτές είναι οι παραλίες με δωρεάν πρόσβαση στην Αττική

Η θερμοκρασία ξεπέρασε για τα καλά τους 40 βαθμούς Κελσίου και όλοι ψάχνουμε τρόπους να ξεφύγουμε από το χάος του κέντρου της Αθήνας. Μόνη λύση; Ένα απολαυστικό μπάνιο στις παραλίες της Αττικής.

Το ευχάριστο είναι ότι οι επιλογές μας είναι πολλές. Το δυσάρεστο, ότι για πολλές από αυτές θα αναγκαστούμε να ξοδέψουμε μπόλικα ευρώ – κυρίως αν ανήκουμε σε εκείνους που οι μόνες διαθέσιμες ημέρες τους για μπάνιο είναι το Σάββατο και η Κυριακή.

10 παραλίες, 5 δωρεάν και 5 οργανωμένες και… με τις τιμές τσιμπημένες, σας περιμένουν.

Ποια θα προτιμήσετε;

Οι free

Καβούρι

17 km μας χωρίζουν (κέντρο) από τις παραλίες Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι που είναι οι αγαπημένες όσων δεν επιθυμούν να… πληρώσουν για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Έχουν όμορφη αμμουδιά και προσφέρουν θέα σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος.

Ζούμπερι, Νέα Μάκρη

Είναι οργανωμένη και σίγουρα θα διασκεδάσετε την παραμονή σας εκεί. Απέχει ένα μόλις χιλιόμετρο από το κέντρο της Νέας Μάκρης και σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε σνακ, καφέ και summer sports από beach volley μέχρι καταδύσεις.

ΚΑΠΕ (Λεγραινά)

Κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, θα βρείτε μια πανέμορφη παραλία με καθαρά νερά και μικρούς κολπίσκους. Είναι ό,τι πρέπει για οικογένειες, αλλά και για ζευγάρια που αντιπαθούν την πολυκοσμία.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Τα γνωστά «βαθιά» λιμανάκια με τα καθαρά νερά, απέχουν 20 km από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μικρούς κολπίσκους που επιλέγουν οι λάτρεις της χαλάρωσης και την απόλυτης ηρεμίας. Θα τα βρείτε στον δρόμο προς Βάρκιζα.

Ψάθα, Πόρτο Γερμενό

Αν έχετε διάθεση για μια μίνι απόδραση, μια καλή επιλογή είναι η παραλία Ψάθα έκτασης 2,5 χιλιομέτρων. Ιδανική για όσους προτιμούν το βότσαλο αντί της άμμου. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ταβερνάκια με νοστιμότατο κρέας και ψάρι.

Οι οργανωμένες

Astir Beach, Αστέρας Βουλιαγμένης

Ακριβά θα σας κοστίσει μια βουτιά στον Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) η είσοδος στην παραλία είναι 18 ευρώ για τους ενήλικες και 10 ευρώ για παιδιά 5 έως 12 ετών, ενώ τα Σαββατοκύριακα η τιμή ανεβαίνει στα 28 ευρώ και τα αντίστοιχα παιδικά στα 15 ευρώ.

Πράγμα που σημαίνει ότι μια τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει 56 ευρώ τις καθημερινές και 86 το Σαββατοκύριακο μόνο (!) για την είσοδό της! Συν ό,τι καταναλώσουν εκεί μικροί και μεγάλοι.

Grand Beach, Λαγονήσι

Από Δευτέρα έως Παρασκευή η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ, ενώ το Σαββατοκύριακο και τις αργίες 25 ευρώ. Απίστευτο είναι το γεγονός πως παρότι τα παιδιά 2 – 12 ετών πληρώνουν μόλις 1 ευρώ από Δευτέρα έως Παρασκευή, τα Σαββατοκύριακα θα «κοστίσουν» στους γονείς του 15 ευρώ!

Στην τιμή εισόδου, περιλαμβάνεται η χρήση ξαπλώστρας και ομπρέλας, όπως και των εγκαταστάσεων (αποδυτήρια, ντους και τουαλέτες).

Ακτή του Ήλιου, Άλιμος

Μια πιο οικονομική επιλογή είναι η Ακτή του Ήλιου στον Άλιμο. Η γενική είσοδος από Δευτέρα έως Παρασκευή χρεώνεται 5 ευρώ, ενώ για παιδιά από 5 έως 12 ετών και ηλικιωμένους άνω των 65, 3 ευρώ. Δωρεάν μπαίνουν τα παιδιά κάτω των 5 ετών. Οι ξαπλώστρες τις καθημερινές είναι δωρεάν.

Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η γενική είσοδος ανέρχεται στα 6 ευρώ, ενώ η κάθε ξαπλώστρα χρεώνεται 2 ευρώ έξτρα. Οι τιμές παραμένουν οι ίδιες με τις καθημερινές για παιδιά και ηλικιωμένους.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Yabanaki της Βάρκιζας.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή το αντίτιμο εισόδου με ξαπλώστρα είναι 5 ευρώ. Το Σαββατοκύριακο οι τιμές ανεβαίνουν κατακόρυφα, αφού μια βουτιά θα σας κοστίσει 6 ευρώ για την είσοδό σας συν άλλα 5 για την ξαπλώστρα εκτός του VIP section.

Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της «καμπάνας» των 80 ευρώ για 4 άτομα, μέχρι το βράδυ!

Τις καθημερινές η τιμή εισόδου ανέρχεται στα 4 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα 5 ευρώ. Bonus η ξαπλώστρα που θα σας κοστίσει 2,5 ευρώ.