αυτά-τα-επαγγέλματα-ταιριάζουν-στους-485184
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 21.05.2018 | 17:04

Αυτά τα επαγγέλματα ταιριάζουν στους ψυχοπαθείς -«Μέσα» και το Δημόσιο

Οι ψυχοπαθείς έχουν εντυπωθεί στο συλλογικό ασυνείδητό μας ως ανθρωπόμορφα τέρατα, όπως ο Χάνιμπαλ «δε κάνιμπαλ» Λέκτερ, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα, τα άτομα που πάσχουν από ψυχοπάθεια μπορεί να κυκλοφορούν με άνεση μέσα στην κοινωνία και να μην γίνουν αντιληπτά.

Ωστόσο, κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά της ψυχοπαθούς προσωπικότητας (είναι άτομα με μειωμένη ευαισθησία για το κοινωνικό τους περιβάλλον, είναι εγωπαθή, συμπεριφέρονται αντικοινωνικά, κλπ), όχι μόνο δεν είναι προβληματικά, αλλά κάνουν έναν ψυχοπαθή να κάνει μεγάλη καριέρα σε διάφορα επαγγέλματα. Ποια είναι αυτά;

1. CEO: Η ικανότητα των ψυχοπαθών να επιβιώνουν και να ανθίζουν στο χάος τους κάνει κατάλληλους για την κορυφή της πυραμίδας μεγάλων επιχειρήσεων, όπου συχνά οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι σκληρές και χρειάζονται άτομο με μειωμένη εμπάθεια.

2. Δημόσιοι υπάλληλοι: η ψυχρή αντιμετώπιση των καταστάσεων και η αδιαφορία τους προς τις ηθικές αναστολές κάνουν τους ψυχοπαθείς κατάλληλους για θέσεις στο δημόσιο, όπου φαίνεται ότι καταφέρνουν να επιβάλλουν την τάξη.

3. Σεφ: το χάος της κουζίνας ενός μεγάλου εστιατορίου είναι ο κατάλληλος χώρος για να ανθίσει ένας ψυχοπαθής, αρκεί να μην έχει δολοφονικές τάσεις…

4. Αστυνομικοί: λατρεύουν την εξουσία επί των άλλων, τους αρέσει η τάξη και η πειθαρχία και αδιαφορούν για τη χρήση βία, οπότε οι ψυχοπαθείς άνετα στελεχώνουν τις αστυνομικές δυνάμεις.

5. Χειρουργοί: οι ψυχοπαθείς αδιαφορούν για το στρες και έχουν την τάση να λαμβάνουν γρήγορα δύσκολες αποφάσεις, οπότε το χειρουργείο είναι ιδανικός χώρος για καριέρα, αρκεί να μην θέλουν να δολοφονήσουν τους ασθενείς τους.

6. Δημοσιογράφοι-άνθρωποι των ΜΜΕ: η ικανότητα των ψυχοπαθών να γοητεύουν τον περίγυρό τους και η απουσία ενδιασμών προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, τους κάνει ιδανικούς για ερευνητική δημοσιογραφία ή άλλες προβεβλημένες δουλειές στα ΜΜΕ.

7. Δικηγόροι: τα χαρακτηριστικά των ψυχοπαθών τους κάνουν επίσης ιδανικούς για δικηγόρους, αρκεί να έχουν και την κατάλληλη εκπαίδευση και προδιάθεση.

8. Ιερείς: ο κλήρος ως εξουσιαστικός μηχανισμός, αποτελεί ιδανικό πεδίο καριέρας ενός ψυχοπαθούς, καθώς έχει εξουσία επί των άλλων και μπορεί να μανιπουλάρει το περιβάλλον του.