με-άδεια-χέρια-έφυγε-σπείρα-που-ανατίν-211112
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.12.2017 | 12:27

Με άδεια χέρια έφυγε σπείρα που ανατίναξε Α.Τ.Μ

Την επανεμφάνισή της έκανε η σπείρα που δρα τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο και τη Ζάκυνθο, όπου ανατινάζει ΑΤΜ με τη μέθοδο Plofkraak διοχετεύοντας εύφλεκτο αέριο στο εσωτερικό τους. Στόχος της, αυτή τη φορά, ήταν τοΑ.Τ.Μ. τραπεζικού καταστήματος στο Πέτα της Άρτας.

Η ισχυρή έκρηξη που διέλυσε το μηχάνημα ξύπνησε απότομα τους κάτοικους της περιοχής στις 4:17΄ τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ωστόσο, κανείς δεν πρόλαβε να δει τους δράστες που εξαφανίστηκαν με άδεια χέρια, καθώς δεν κατάφεραν να ξεκολλήσουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άρτας που διενεργούν προανάκριση, εκτιμούν ότι πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει χτυπήσει και άλλες φορές στην ευρύτερη περιοχή τους τελευταίους δέκα μήνες.

17 Νοεμβρίου: Οι άγνωστοι που ανατίναξαν με την ίδια μέθοδο το Α.Τ.Μ. τράπεζας στο Κανάλι της Πρέβεζας, έβαλαν στις τσέπες τους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 53.600 ευρώ και διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής και οι πινακίδες του από την Πελοπόννησο. Όταν το εγκατέλειψαν, το «έλουσαν» με χλωρίνη ώστε να σβήσουν κάθε ίχνος τους.

20 Αυγούστου: Άγνωστοι ανατίναξαν με διπλή έκρηξη ένα Α.Τ.Μ. που βρίσκεται έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή Πόρτο Κούκλα Ζακύνθου. Το μηχάνημα διαλύθηκε, αλλά η κασετίνα με τα χρήματα δεν απελευθερώθηκε και οι δράστες έφυγαν με άδεια χέρια.

1 Αυγούστου: Για τρίτη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες και δεύτερη στην περιοχή του Τσιλιβί Ζακύνθου, άγνωστοι ανατίναξαν με την ίδια μεθοδολογία ένα Α.Τ.Μ. αλλά δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος του ποσού που άρπαξαν.

17 Ιουλίου: Άπρακτοι οι δράστες της ανατίναξης ενός Α.Τ.Μ. σε κεντρικό δρόμο του Τσιλιβί. Μετά την έκρηξη, τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν χρήματα, αφού το ειδικό κιβώτιο δεν αποσπάστηκε από το σώμα του Α.Τ.Μ..

10 Ιουλίου: Οι δράστες ανατίναξαν ένα ΑΤΜ στην περιοχή των Αλυκών Ζακύνθου και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.

14 Μαρτίου: Το ποσό των 20.000 ευρώ άρπαξαν οι δράστες που ανατίναξαν ένα Α.Τ.Μ. σε κτίριο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πάργας στην Αμμουδιά Ζακύνθου.