αδεδυ-συγκέντρωση-αλληλεγγύης-στον-λ-299729
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2018 | 11:04

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Αφρίν

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επίθεση της Τουρκίας ενάντια στον άμαχο και αθώο Κουρδικό λαό της Αφρίν. Η Αφρίν, στο δυτικό άκρο της κουρδικής περιοχής στη Συρία, αποτελούσε στόχο της επιχείρησης «Κλαδί Ελιάς», που εξαπέλυσε τον περασμένο Ιανουάριο η Άγκυρα, προκειμένου να εκδιώξει από εκεί τους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής, «Μονάδες Προστασίας του Λαού», τους οποίους η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες.

Είναι φανερό, ότι η επιχείρηση αυτή, αποτελεί ένα ακόμη τμήμα του «ματωμένου μοτίβου» των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας-Συρίας-Ρωσίας-Ιράν ώστε να ελεγχθεί γεωστρατηγικά η περιοχή.

Η Αφρίν έπεσε στα χέρια των Τούρκων από το πρωί της Κυριακής, 18 Μαρτίου και οι εικόνες καταστροφής και αιματοχυσίας κάνουν το γύρο του κόσμου. Οι Τούρκοι στρατιώτες και οι Σύριοι ισλαμιστές υποστηρικτές τους δεν δίστασαν να βεβηλώσουν και να καταστρέψουν το άγαλμα του Κούρδου ήρωα Καβά στο κέντρο της πόλης και να λεηλατήσουν σπίτια και περιουσίες αθώων Κούρδων πολιτών, οι οποίοι εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και στην πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία, που διοργανώνουν Κυπριακοί Σύλλογοι της χώρας και Κούρδοι της Αθήνας, την Τρίτη 20 Μαρτίου, στις 18:00, στα Προπύλαια.