αδεδυ-όπλο-μας-η-αλληλεγγύη-ενάντια-σ-89308
ΔΗΜΟΣΙΟ | 28.09.2016 | 18:46

ΑΔΕΔΥ: «Όπλο μας η αλληλεγγύη ενάντια στον αυταρχισμό»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει την κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (ΚΙ), από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Γκούση. Το τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ, «αποτελεί ένδειξη του αυταρχικού κατήφορου των κυβερνητικών μηχανισμών, η επιχείρηση βίαιης απομάκρυνσης, από αστυνομικές δυνάμεις, του προέδρου της ΕΛΜΕ – ΚΙ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού στο νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση μηνυμάτων των ΕΛΜΕ στον αγιασμό στα σχολεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με εντολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Γκούση, περικύκλωσαν τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ – ΚΙ, τον κράτησαν υπό επιτήρηση και στη συνέχεια τον έσυραν για να τον απομακρύνουν από το χώρο του σχολείου, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος ο κ. Γκούσης διεμήνυε ότι “απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα στα εγκαίνια”! Ο ίδιος μάλιστα, συνεχίζοντας την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά του, κάλεσε, την επόμενη μέρα, τον Διευθυντή του Σχολείου όπου έχει οργανική θέση ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ – ΚΙ να απαντήσει εγγράφως και κατεπειγόντως για ποιο λόγο ο εν λόγω συνδικαλιστής βρέθηκε στον αγιασμό και στα εγκαίνια του νέου συγκροτήματος στο Αργοστόλι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γκούση, ότι «απαγορεύονται συνδικαλιστικά και πολιτικά μηνύματα», η νομιμοποίηση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα στο σχολείο, οι εντολές για προληπτικές βίαιες «απομακρύνσεις» συνδικαλιστών, η επίκληση του «νόμου και της τάξης», η Α.Δ.Ε.Δ.Υ τονίζει ότι «θυμίζουν αλήστου μνήμης εποχές».

Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι «κανένας και καμία δεν πρέπει να ανεχθεί την καταστολή, τα νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης. Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι τους, με τον ανυποχώρητο αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Τώρα η αλληλεγγύη να γίνει το δικό μας όπλο, ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή».