26χρονος-κρατούσε-23-αλλοδαπούς-ομήρους-51066
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 30.03.2017 | 13:48

26χρονος κρατούσε 23 αλλοδαπούς ομήρους σε αποθήκη στην Μενεμένη

Συνελήφθη 26χρονος ο οποίος κρατούσε κλειδωμένους 23 αλλοδαπούς σε αποθήκη στην περιοχή της Μενεμένης. Οι αλλοδαποί κατακρατούνταν παράνομα μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικό ποσό προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι.

Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χθες το απόγευμα, εντοπίσθηκε αποθήκη στην περιοχή της Μενεμένης στην οποία εισήλθε ο 26χρονος άντρας, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν τα συγγενικά πρόσωπα του καταγγέλλοντα κι επιπλέον είκοσι ένας 21 αλλοδαποί. Προηγήθηκε καταγγελία αλλοδαπού, σύμφωνα με την οποία ο 19χρονος αδερφός του και ο 18χρονος ανιψιός του κατακρατούνταν παράνομα, για χρονικό διάστημα περίπου μίας εβδομάδας.

Σε βάρος του 26χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για Παράνομη κατακράτηση, Εκβίαση, Αρπαγή, Κατ’ επάγγελμα μεταφορά – Προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας και Αντίσταση.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι οι οικείοι τους να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για περίπτωση κλοπής και παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών του.