24χρονος-έβαζε-φωτιές-για-να-τις-σβήνει-19772
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.08.2017 | 18:11

24χρονος έβαζε φωτιές για να τις σβήνει ως εθελοντής

Με απίστευτη κυνικότητα φέρεται να παραδέχτηκε ένας νεαρός πως έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε μετά να εμφανίζεται ως εθελοντής και να τις σβήνει.

Ο λόγος για έναν 24χρονο ο οποίος κατηγορείται για την πρόκληση 16 πυρκαγιών από πρόθεση στις περιοχές Πεντέλη, Ανθούσα και Γέρακα το χρονικό διάστημα από τις 14 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου.

Ο νεαρός άνδρας, όπως αναφέρει το documentonews.gr, οδηγείται στη φυλακή μετά την απολογία του καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

«Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους», φέρεται να υποστήριξε ο 24χρονος, που αυτοαποκαλούνταν εθελοντής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του προκάλεσε πυρκαγιές από πρόθεση σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους στην Πεντέλη, την Ανθούσα και τον Γέρακα.

Συνελήφθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε από τον 23o τακτικό ανακριτή Αθηνών και έπειτα από έρευνα της Δίωξης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.