Χριστοφιλοπούλου: Στόχος μας η αναβάθμιση του κύρους των δημοσίων υπαλλήλων

Μια μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα έχει ήδη ξεκινήσει, επεσήμανε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από το βήμα της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι κεντρικός πυρήνας της πολιτικής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του κύρους και της αξιοπιστίας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η υφυπουργός στην ομιλία της στο πλαίσιο της συζήτησης περί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για δημαγωγία και εκμετάλλευση ενός κορυφαίου κοινοβουλευτικού θεσμού, κάνοντας λόγο για παραπλανητική πολιτική που εκτός από πονηρή τη χαρακτήρισε και επικίνδυνη:

«Η ρητορική πατριωτών και προδοτών είναι λαϊκιστική αντίληψη για συλλογή ψήφων. Η κρισιμότητα της κατάστασης στη χώρα δεν απαιτεί ούτε ακραίες εκφράσεις ούτε λαϊκισμούς. Απαιτεί ευθύνη και ρεαλισμό. Οι επιλογές είναι δύσκολες. Γνώμονας δικός μας είναι η επιβίωση της χώρας. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί, προδότες και πατριώτες, ινδιάνοι και καουμπόυδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος στο τρίγωνο Τέξας -Ελλάδα κ-αι Σοβιέτ. Εμείς είμαστε στις επάλξεις και θα παραμείνουμε. Λέμε ένα μεγάλο όχι στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία» είπε συγκεκριμένα η κ. Χριστοφιλοπούλου και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση δεν διεκδικεί το αλάθητο. Κάνει αυτοκριτική αντιμετωπίζει κατάματα και ρεαλιστικά τα πράγματα αναγνωρίζει και λάθος επιλογές.»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ, ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση