Χρ. Ζώης: Ο Γ. Ραγκούσης εμπαίζει τη Δημόσια Διοίκηση και τους πολίτες

Για «απεγνωσμένο επικοινωνιακό παραλήρημα της κυβέρνησης», αναφορικά με τη συνέντευξη* του υπουργού Εσωτερικών στο MEGA σήμερα το πρωί και τις δηλώσεις του για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας Χρήστος Ζώης.

Ο κ. Ζώης χαρακτηρίζει με δηκτικό τρόπο το κ. Γιάννη Ραγκούση ως «Μέγα Αρχιτέκτονα του Κράτους… την ίδια ώρα που οι πολίτες συνωστίζονται στις υπηρεσίες των «καλλικράτειων» δήμων, την ίδια ώρα που σε πλήρη οργανωτική σύγχυση, δυσκολεύονται να εκδώσουν ακόμη και τα πιο απλά πιστοποιητικά».

Σημειώνει, δε, πως «ο κ. Ραγκούσης θυμήθηκε ότι είναι και υπουργός για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση… ανασύρει μια «ηλεκτρονική’, αυτή τη φορά, «αφήγηση», και με το προς κατάθεση νομοσχέδιο περιγράφει μια ιδεατή εικόνα δημόσιων υπηρεσιών στις οποίες όλα θα λειτουργούν ηλεκτρονικά και όλα θα γίνονται με μαγικό και αυτόματο τρόπο!!!»

Ο κ. Ζώης κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών για «πομπώδεις εξαγγελίες του σχετικά με τη δήθεν «εξοικονόμηση 4 δισ. ευρώ που θα επιφέρει το νέο πλαίσιο», την «έκδοση ηλεκτρονικών πράξεων» και τη «μετάβαση του ελληνικού κράτους από το χαρτοβασίλειο στη μετά ΚΕΠ εποχή»» και πως «εμπαίζει τη Δημόσια Διοίκηση και τους πολίτες» όταν «οι περισσότεροι δήμοι της χώρας βρίσκονται σε όλο και μεγαλύτερο οικονομικό αδιέξοδο» και παρατηρείται «καθολική παράλυση των δημοσίων υπηρεσιών».

«Είναι προφανές» ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, καταλήγει ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, «συγκαταλέγονται στο απεγνωσμένο επικοινωνιακό παραλήρημα μιας καταρρέουσας κυβέρνησης»…

Ν. Κακλαμάνης: Σας περιμένουμε, κ. Ραγκούση…

Αιχμηρός με τον υπουργό Εσωτερικών είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σε δήλωσή του, με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Ραγκούσης στο MEGA για τα οικονομικά των ΟΤΑ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Σας περιμένουμε κ. Ραγκούση, μαζί με τις αποκαλύψεις σας. Ελπίζω ότι, εκτός από τα χρέη των δήμων, θα παρουσιάσετε και τις οφειλές του κράτους προς τους δήμους ώστε να δούμε και βεβαίως να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι χρωστάνε σε ποιους.

»Την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης σας, σ’ ό,τι αφορά το έλλειμμα, μετά και τις αποκαλύψεις της Γιούροστατ, δεν θα επιτρέψουμε να τη φορτώσετε, κ. Υπουργέ, στις πλάτες των δήμων και των πολιτών».

* εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ