Τσακαλώτος: Μικρότερη του αναμενόμενου η επίπτωση των capital controls

Οι επιπτώσεις των κεφαλαιακών ελέγχων στην ελληνική οικονομία ήταν μικρότερες από τις αναμενόμενες, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Δεν ήταν η επίπτωση όσο σοβαρή φοβόμασταν», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016.

«Γι’αυτό τα αποτελέσματα (στην οικονομία) θα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε στο τρίτο τρίμηνο και στο τέταρτο τρίμηνο αυτού του έτους», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο υπουργός είπε ότι είναι πιο αισιόδοξος σήμερα από ό,τι ήταν πριν από ένα μήνα, προσθέτοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα.

Στην άρση των κεφαλαιακών έλέγχων αναφέρθηκε στην ομιλία του και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαριάκης, εκτιμώντας ότι αυτό αναμένεται να γίνει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2016.

Ο κ. Χουλιαράκης, εκτίμησε ακόμη ότι η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σύντομα σε τροχιά ταχείας ανάπτυξης και από το 2017 έως το 2019, θα μεγεθύνεται με ρυθμούς από 2,8% έως 3,1% το έτος. Προέβλεψε δε, ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων έως το 2018, θα επιτρέψει ηπιότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, CAPITAL CONTROLS, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ