Το όνειρο του Π. Καψή για τη ΔΤ

«Το όνειρό μου είναι ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις«, σημείωσε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού κρατικού καναλιού SBS.

Η εν λόγω εκπομπή μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού ‘Αμος Ρόμπερτς επισκέφθηκε την Αθήνα και μίλησε με τους περισσότερους πρωταγωνιστές του κλεισίματος της ΕΡΤ «κάτι που δεν το περίμενε κανείς» όπως είπε.

Ο κ. Καψής σημείωσε πως δεν τον βρήκε σύμφωνο το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά πρόσθεσε πως «η νέα Δημόσια Τηλεόραση έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή».

Από την πλευρά της η Μαριλένα Κατσίμη υποστήριξε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και «σαν βιασμός του προσωπικού της. Της προσωπικότητας τους, της ζωής τους».

Στην ίδια εκπομπή η Βάσω Μόραλη, επικεφαλής σήμερα του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS και δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ για σχεδόν 30 χρόνια είπε, μεταξύ άλλων, πως και η ίδια διορίστηκε με κυβερνητική παρέμβαση το 1982 «γιατί δεν γινόταν αλλιώς» και πρόσθεσε πως «στους δέκα υπαλλήλους της ΕΡΤ εργαζόταν μόνο 4, 5».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ


Αφήστε μια απάντηση